برای ایجاد افکت ذرات معلق در برنامه فتوشاپ (photoshop) روش های مختلفی وجود دارد که در این مقاله دو روش آن را با هم مرور می کنیم
روش اول ایجاد افکت ذرات پراکنده یا dispersion
قبل از اینکه کاری انجام دهیم سک کپی از تصویر در لایه دیگری می گیریم.
ابتدا باید تصویر سوژه را از پس زمینه جدا کرده و آن را از پس زمینه حذف کنیم. برای اینکار از select subject استفاده کرده و سوژه را سلکت می کنیم سپس یک کپی از آن در لایه دیگری می گیریم.
به لایه اصلی برگشته و با انتخاب مجدد سوژه به منوی Edit می آییم وfill content aware را انتخاب می کنیم. همانطور که در تصویر زیر می بینید سوژه کاملا از پس زمینه حذف می شود و هوش مصنوعی پس زمینه را جایگزین می کند.
اگر کمی از پیکسل های سوژه باقی مانده باشد lasso tool را از نوار ابزار کنار انتخاب کرده و expand را می زنیم. چندین بار این گزینه را می زنیم تا سوژه کامل از پس زمینه حذف شود.
در قسمت output to گزینه current layer را انتخاب می کنیم و به صفحه اصلی بر می گردیم.
در لایه ای که سوژه را جدا کرده بودیم یک لیرمسک ایجاد می کنیم و قصد داریم با براش بخشی از تصویر را پاک کنیم. برای این کار می توانید از براش های مختلفی استفاده کنید همانطور که در تصویر زیر می بینید ما از براش پرنده برای این کار استفاده کردیم.
می توانیم به قسمت brush tip shapes مراجعه کرده و پراکندگی، زوایای و فاصله بین پرنده ها را زیاد کرده و حالت های بسیار متنوعی را ایجاد کنیم که در ویدئوی آموزشی مربوطه در سایت لوگونومی به طور کامل آموزش داده شده است.
پس از اینکه براش را به حالتی که مورد نیازمان بود در اوردیم شروع به قلم زدن می کنیم. تا بخشی از سوژه پاک شود.
اگر بخواهیم به لبه حالت fade بدهیم می توانیم لایه سوژه را در یک گروپ قرار داده و به گروپ یک لیر مسک بدهیم. روی این لیرمسک می توانیم یک گرادیان ایجاد کنیم تا بیشتر محو شود.
در مرحله نهایی، یک لایه جدید ایجاد می کنیم و با براش شروع به قلم زدن می کنیم تا حالت despresion ایجاد شود.
روش دوم ایجاد افکت ذرات پراکنده یا dispersion
در روش دوم ابتدا می خواهیم از خود سوژه دیتایی برای ایجاد dispersion بدست بیاوریم.
برای این کار ابتدا از select subject استفاده می کنیم تا سوژه را انتخاب کرده و در لایه جدیدی قرار دهیم.
مجددا همانطور که قبلا توضیح داده شد سوژه را با content aware fill از پس زمینه حذف می کنیم.
لایه تصویر را انتخاب می کنیم آن را تبدیل به اسمارت آبجکت کرده و سوژه را کمی به چپ متمایل می کنیم تا فضای بیشتری برای ایجاد dispersion داشته باشیم. به این لایه یک لیر مسک می دهیم.
از این لایه یک کپی می گیریم. در این لایه وارد فیلتر liquify شده و گزینه Warp را انتخاب می کنیم. اسلایدر ها را به نحوی که در تصویر زیر می بینید تنظیم کرده و از یک طرف شروع به کشیدن تصویر می کنیم. مسک را به حالت معکوس در میاوریم.
لایه ای که در آن سوژه دچار تغییر شکل نشده را به بالاترین لایه تغییر مکان داده و روی مسک آن قرار می گیریم. حالا می خواهیم با براش شروع به حذف بخش هایی از این تصویر کنیم. همانطور که اشاره کردیم می توانیم از براش های مختلفی استفاده کرده و تنظیمات آن را نیز تغییر دهیم تا به شکل ذرات در بیایند.
پس از اینکه کار ما در این قسمت به اتمام رسید. روی لیرمسک لایه ای که روی آن افکت به کار برده بودیم قرار می گیریم و قسمت های بیرونی سوژه را با همان براش قلم می زنیم. همانطور که می بینید حالت dispersion به زیبایی ایجاد شد.