ابزار اصلاح خطای لنز Lens Correction یکی از فیلترهای بسیار مهم برنامه فتوشاپ (Photoshop) است که با شورتکات Shift + Ctrl + R می توانید پنل مربوط به آن را باز کنید. در این مقاله نحوه استفاده از این ابزار را در نرم افزار فوتوشاپ با چند مثال برای شما توضیح می دهیم.
خطای لنز چیست؟
برای درک مفهوم خطای لنز، به تصویر زیر دفت کنید. همانطور که مشاهده می کنید خطای لنز به این مفهوم است که اگر Gide Line را روی دو طرف تصویر قرار بدهیم، نمای ساختمان یا هر سوژه دیگری در تصویر، حالت پرسپکتیو دارد و نمای روبرو، کامل نیست.
چطور از اصلاح خطای لنز Lens Correction در برنامه فتوشاپ (Photoshop) استفاده کنیم؟
به روش های مختلفی می شود می توان خطای لنز را در نرم افزار فوتوشاپ اصلاح کرد.
روش اول با Transformation است. فرض کنیم Ctrl + T را بزنیم و از قسمت بالا یکی از گوشه های تصویر را بکشیم، همانطور که می بینید در ظاهر تصویر اصلاح شده ولی اجزای دیگر تصویر به درستی از این فرمان تبعیت نمی کند.
بنابراین، بهترین روش استفاده از ابزار اصلاح خطای لنز Lens Correction است که از قسمت Lens Correction > Filter به آن دسترسی دارید.
در پنلی که باز می شود، اگر دیتای عکس موجود باشد می توان در قسمت Auto Correction مدل دوربین را از قسمت Camera Make انتخاب کرده و تمام برندهایی که در لیست پایین Sort شدند را باز کرده و دوربین را انتخاب کنید. همانطور که می بینید حتی دوربین Apple را نیز در این لیست داریم.
سپس می توانید لنزهای مختلف را انتخاب کنید.
برای مثال، اگر مدل Apple را در قسمت Camera Model انتخاب کنم و از روی Spec گوشی مدل Lens Model را نیز مشاهده کرده و انتخاب کنم، درصورتیکه عکس با همان دوربین گرفته شده باشد، به طور خودکار، اصلاح خطای لنز Lens Correction انجام می گیرد.
اما در تصویر ما چنین اتفاقی نمی افتد چون Data کافی وجود ندارد.
بنابراین، دکمه Alt را نگه داشته و Reset را می زنیم تا همه چیز به حالت اول برگردد.
برای اصلاح خطای لنز Lens Correction در چنین تصاویری که دیتای آنها موجود نیست، به قسمت Custom می رویم.
گزینه های مختلفی در این پنل برای اصلاح خطای لنز Lens Correction در برنامه فتوشاپ (Photoshop) دیده می شود:
۱. Geometric Distortion: وسط عکس را به سمت بیرون یا داخل می دهد.
۲. Fringe: رنگ پیکسل ها را در حالت Red/Cyan , Green/Magenta , Blue/Yellow تغییر می دهد و با جابجا کردن اسلایدر رنگ های تصویر می توانند روی همدیگر تاثیر بگذارند.
۳. Vignette: تیرگی دور عکس را کم و زیاد می کند..
Midpoint: که حالت Darken را روی چهار گوشه تصویر و همچنین در وسط عکس، کم و زیاد می کند.
۴. Transform: با این گزینه اگر تصویر در حالت Perspective باشد می توانیم اصلاح خطای لنز Lens Correction را انجام داده و نمای روبرو را داشته باشیم.
۵. از حالت اخر برای ایجاد پرسپکتیو در سمت چپ و راست تصویر می توانیم استفاده کنیم.
۶. Scale را می توانیم کوچکتر و بزرگتر کنیم تا تصویر را بزرگتر کنیم و بخش هایی که اطراف ان را که در اثر اصلاح زاویه لنز، دیتایی ندارد، حدف کنیم تا عکس به صورت کامل در قاب دیده شود.
البته اگر از قابلیت Content Aware استفاده کنید می توانید این بخش ها را پر کنید و Dataی زیادی از عکس از دست نمی رود.
به خاطر داشته باشید که قبل از شروع کار با ابزار اصلاح خطای للز در برنامه فتوشاپ (Photoshop) ، حتما عکس را به حالت Smart Object در بیاورید تا تغییرات به صورت غیر مخرب انجام شود.
با استفاده از ابزار اصلاح خطای لنز Lens Correction در برنامه فتوشاپ (Photoshop) به راحتی می توانید در تصاویری که عکاسی کردید اصلاحات لازم را انجام دهید. با دریافت ویدئوی آموزشی این قسمت که توسط استاد عیوض زاده به طور اختصاصی برای وب سایت لوگونومی تدریس شده می توانید مثال های بیشتری را مشاهده کنید و تسلط بیشتری بر ابزار اصلاح زاویه لنز پیدا کنید:
دانلود ویدئوی آموزشی اصلاح خطای لنز Lens Correction در برنامه فتوشاپ (Photoshop)