فیلتر Video در مجموعه فیلتر های فتوشاپ دو فیلتر را شامل می شود. که یکی از فیلتر ها Interlaced و فیلتر دیگری NTSC نام دارد. آموزش کامل این دو فیلتر در ویدئوی آموزشی مربوطه با تدریس اختصاصی استاد عیوض زاده در وب سایت لوگونومی قرار گرفته است. اما در این مقاله به طور مختصر کاربرد این دو فیلتر را توضیح می دهیم.
تفاوت تصاویر interlace و Progressive
تصاویر interlace تصاویری هستند که به صورت همزمان گرفته نمی شوند دقیقا به صورت فرد و زوج تصویر تقطیع می شود و همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، تصاویر زوج و فرد را داریم که بخشی از ان ها ممکن است دیده بشود و بخشی دیده نشود. ولی وقتی که تجمیع اینها را باهم دیگر می بینیم به صورت progressive در می اید.
در تصاویری که در ویدیو ها دریافت میکنید ممکن است آخرشان P و I را مشاهده بکنید که منظور از P Progressive است و منظور از I Interlaced است.
در تصویر زیر که حالت Interlaced دارد دقت کنید که به علت حالت مورب، بعضی از قسمتهای تصویر ممکن است تار دیده بشود که ما بخواهیم ان را به صورت صاف تبدیل کنیم. برای برطرف کردن مشکلاتی که در این تصاویر مثل تصویر زیر مشاهده میکنید، باید از فیلتر مناسب استفاده نمایید.
فیلتر De-Interlaced
برای مثال در تصویری که مشاهده میکنید میبینید که کاملا حالت Interlaced دیده می شود و مورب بودن بعضی از پیکسل ها موجب تاری تصویر شده است. برای برطرف کردن این حالت، به فیلتر Video می رویم و گزینه De-Interlaced را انتخاب می کنیم.
حرف De یعنی مخالف یک فرایند بنابراین برای اینکه تصویری که Interlaced دارد را اصلاح کنیم، از گزینه De-Interlaced استفاده می کنیم.
زمانی که روی این گزینه کلیک می کنیم در قسمت Eliminate گزینه های Odd Lines یا Even را می بینید که تفاوتی ندارد کدامیک را انتخاب کنید هر دو می توانند برای اصلاح تصویر مورد استفاده قرار بگیرند و در قیمت Create New Fields By دو گزینه duplication یا interpolation را می بینیم که حالت interpolation را انتخاب می کنیم زیرا نمی خواهیم duplication اتفاق بی افتد.
زمانیکه ok را بزنیم، تصویر کاملا اصلاح شده و خطوط فرد و زوج با هم دیگر یکی می شوند و تصویر به حالتی که مشاهده می کنید، در می اید.
به این ترتیب با De-Interlaced می توانید تصاویری را که به این شکل درامده اند، کاملا اصلاح کنید.
فیلتر NTSC
در سیستم پخش تلویزیونی ، سیستمی داریم به نام NTSC که در مناطق آسیا، اقیانوسیه، کشور استرالیا و آمریکا و کانادا مورد استفاده قرار میگیرد. میزان رنگ و در حقیقت غلظت رنگی که در آنها مشاهده می شود تقریبا انگار ترکیبی از RGB و CMYK است.
به طور کلی در NTSC سیستم رنگ تیره تر است. به همین دلیل است که اگر بخواهیم از این سیستم، تصویری را ارسال کنیم، باید اصلاح رنگ به حالت NTSC صورت بگیرد. آنچه که به چشم انسان میرسد از طول موج های مختلف رنگ با هم دیگر خیلی متفاوت است.
در تصویر زیر دامنه ی رنگ ها را مشاهده می کنیم. دامنه رنگ 92 NTSC محوطه سبز رنگ است که خیلی نزدیک به خود Adobe RGB است. البته وسعت دامنه Adobe RGB خیلی بیشتر است. مثلا می توان گفت که NTSC در رنگ قرمز، فضای بیشتری را در چرخه رنگ می گیرد اما در پس زمینه سبز و ابی نسبت به حالت RGB دامنه رنگ کمتری دارد.
به همین دلیل است که اگر بخواهید اصلاح رنگی ار صورت بدهید، در سیستم های رنگ مختلف، نتیجه نهایی با هم متفاوت می شود. به عنوان مثال در تصویر زیر ترکیب رنگ های RGB از زرد Cyan و Magenta را داریم
اگر بیاییم در منوی Filter ، فیاتر Video را روی حالت NTSC Color بگذاریم، تبدیل این رنگ ها به رنگ NTSC به شکل زیر اتفاق می افتد. همانطور که مشاهده می کنید مقدار زیادی از گامت رنگ گرفته می شود و درخشندگی خود را از دست می دهد و به صورت حالتی که میبیند در می اید.
در RGB درخشش بسیار بالا است در حالیکه در NTSC تیرگی بیشتر است. برای مثال در این تصویر، رنگ قرمز زیادی داریم وقتی با استفاده از فیلتر Video آن را تبدیل به NTSC Color می کنیم، رنگ تیره تری را از رنگ قرمز مشاهده می کنید و با حفظ مود رنگ RGB رنگ ها به حالت NTSC Color می کنند.
با فیلتر NTSC می توانید هر تصویری را از حالت RGB به حالت NTSC تبدیل کنید که وقتی در سیستم NTSC قرار می گیرد، دیگر دچار افت رنگ نشود.
برای مشاهده مثال های بیشتر می توانید به ویدئوی آموزشی کار با فیلتر Videoمراجعه کنید:
دانلود ویدئوی آموزشی فیلتر Video