موضوع این قسمت از آموزش فتوشاپ (Photoshop) که ویدئو آموزش آن با توریس اختصاصی استاد عیوض زاده برای سایت لوگونومی نیز در دسترس است، اختصاص دارد به فرمان Exposure که در نوردهی در تصویر و کنترل نواحی روشن در تصویر مورد استفاده قرار می گیرد.
تصاویری که در زیر مشاهده می کنید از یک فضا گرفته شده اما تفاوت آنها در این است که یک تصویر، ۸ بیت و تصویر دیگر ۳۲ بیت است.
اگر به ویدئوهای بیسیک آموزش های فتوشاپ (Photoshop) ما مراجعه کنید، توضیحاتی در مورد تفاوت عکس های 8 بیت و 32 بیت ارائه شده است. تفاوت دو تصویر در میزان پیکسل های رنگ است هرچند که هر دو دارای حجم یکسانی هستند و در اینجا می بینید که تصویر ۸ بیت و ۳۲ بیتی همان ۹۶ مگابایت سایز را دارند.
می توان گفت، اندازه و عمق رنگ در تصویر 32 بیت خیلی بیشتر از ۸ بیت است.
تصاویر ۳۲ بیتی به صورت اورجینال با دوربین گرفته می شوند.
تصاویر ۸ بیت خودشان مشتقی از ۳۲ بیت هستند بنابراین، نمی توان عکس ۸ بیت را به ۳۲ بیت تبدیل کرد ولی برعکس آن امکان پذیر است.
تفاوت دو تصویر هنگامی که قصد اصلاح نور را با فرمان اکسپوژر (Exposure) در برنامه فتوشاپ (Photoshop) داشته باشیم نیز بیشتر خود را نشان می دهد.
اصلاح نور تصویر ۸ بیتی با فرمان اکسپوژر (Exposure) در برنامه فتوشاپ (Photoshop)
برای اجرای فرمان اکسپوژر (Exposure) و اصلاح نور عکس در فتوشاپ (Photoshop) ، در قسمت Image > Adjustments > Exposure پنل مربوطه را باز می کنیم.
در پنل Exposure وقتی میزان نوردهی را کم کنم، تصویر به صورت یک دست تیره میشود و دیتاهای ما خیلی در این بخش باقی نمی ماند.
اگر Reset کنم و اسلایدر Offset را تغییر بدهم، میزان تیرگی در بخشهایی از تصویر، بیشتر و کمتر می شود اما در نور تغییری ایجاد نمی کند.
بخش Gamma Correction باعث درخشندگی می شود.
از طریق قطره چکان هایی که در پنل اکسپوژر (Exposure) برنامه فتوشاپ (Photoshop) وجود دارد، برای White Point و Black Point و Gray Point این کار را می توان انجام داد. به عنوان مثال، White Point را که هر جایی در نقاط تیره در تصویر کلیک کنید، روی نور عکس تاثیر می گذارد.
برای اصلاح نور عکس با فرمان اکسپوژر (Exposure) برنامه فتوشاپ (Photoshop) به روش غیر مخرب باید Background را به Smart Object تبدیل کنید یا از قسمت Adjustment layer گزینه اکسپوژر (Exposure) را انتخاب کنیم که به صورت یک لایه مجزا بر روی تصویر قرار بگیرد و بتوانیم آن را تغییر دهیم.
با انتخاب این گزینه، می توانیم حالت های مختلف مثلا Luminosity Maskرا نیز انتخاب کنیم که از رنگ و نور بیشتری بهره ببریم.
اصلاح نور تصویر ۳۲ بیتی با فرمان اکسپوژر (Exposure) در برنامه فتوشاپ (Photoshop)
تفاوت اصلاح نور در تصویر ۳۲ بیتی زمانی که فرمان Exposure را کم و زیاد می کنیم در این است که دیتای تصویر از بین نمی رود و میزان رنگ و نور به صورت کاملاً درستی، کم و زیاد می شود.
اگر در حالت ۳۲ بیت بخواهیم به صورت غیر مخرب، Exposure را تغییر بدهیم، می توانیم تصویر را در حالت اسمارت آبجکت قرار داده و فرمان اکسپوژر (Exposure) را اجرا کنیم.
جالب اینجا است که در هر دوحالت می توان می توان اکسپوژر (Exposure) را به صورت همزمان تغییر داد.
اصلاح نور تصویر علاوه بر ویرایش عکس در طراحی لوگو نیز اهمیت زیادی دارد.
اگر به ساخت لوگو با برنامه ایلاستریتور علاقه مندید می توانید ویدئوهای آموزشی طراحی لوگو با ایلوستریتور را نیز در سایت لوگونومی دنبال کنید.