موضوع این پست که ویدئوی آموزشی آن با تدریس استاد عیوض زاده در سایت لوگونومی قرار گرفته به معرفی ابزار Hue-Saturation اختصاص دارد که یکی از فرامین مهمی است که برای تغییرات و اصلاح رنگ و نور عکس در فتوشاپ (photoshop) مورد استفاده قرار می گیرد.
در تصویر زیر گرادیانی از رنگ خاکستری به رنگ قرمز و سبز و آبی به وجود آورده ایم و می خواهم ببینیم که چه تفاوت هایی می شود در اصلاح رنگ تصویر با Hue-Saturation نسبت به Vibrance و Saturation ایجاد کرد.
نکته ای که در رابطه با Vibrance وجود دارد این است که تغییرات آن باعث نمیشود که دیتای رنگ از دست برود اما در تصویر دیگر اگر از Hue-Saturation به صورت غیر مخرب استفاده کنم، می بینید که دیتای عکس از دست می رود.
به Hue-Saturation در قسمت Image > Adjustments > Hue-Saturation دسترسی خواهیم داشت. در صورتیکه پنل هیو و سچوریشن را در برنامه فتوشاپ (photoshop) از این مسیر باز کنید باید توجه کنید که تمام تغییراتی که اعمال میکنید به صورت مخرب است و نکته دیگه اینکه نمی توانید در لایه خالی به آن دسترسی داشته باشید.
اما اگر از طریق Adjustment layer ، پنل Hue-Saturation را باز کنیم، و لایه های را در حالت Smart Object قرار بدهیم، به صورت غیرمخرب عمل می کنیم و در لایه خالی نیز می توانیم مورد استفاده قرار دهیم.
زمانی که Saturation را کم یا زیاد می کنم همان طور که مشاهده می کنید تفاوت آن با Vibrance در این است که در Vibrance دیتا باقی می ماند ولی در Hue-Saturation دیتا کاملاً از دست می رود.
اگر Colorize را برای اصلاح رنگ در پنل Hue-Saturation فعال کنم، روی هر رنگی که قرار بگیریم، تصویر به همان رنگ در می آید و دیتای عکس به طور کامل از بین می رود.
تغییر رنگ سلکشن یا بخشی از عکس با فرمان Hue-Saturation
در صورتیکه در تصویر سلکشن داشته باشیم یا روی نواحی خاصی از تصویر بخواهیم تاثیرگذار باشیم، فقط می توانیم از فرمان Hue-Saturation استفاده کنیم.
مثلا در تصویر زیر، در قسمت Channels یک Alpha1 درست کردم که لباس سوژه قبلا سلکت شده سپس با استفاده از قابلیت Hue-Saturation می توانم تغییر رنگ را ایجاد کنم.
اصلاح رنگ تصویر با فرمان Hue-Saturation در مد رنگ CMYK نیز می تواند انجام گیرد. درصورتیکه برخی از فرامین مثل Vibrance در حالت CMYK عمل نمی کند.
به صورت پیشفرض، گزینه colorize در پنل هیو و سچوریشن برنامه فتوشاپ (photoshop) ، خاموش است. در این شرایط وقتی اسلایدهای Hue-Saturation را کم و زیاد میکنیم، رنگ های مخالف هر رنگی که در نوار دیده می شود روی تصویر ظاهر می شود.
ولی اگر Colorize را فعال کنیم رنگ به صورت مستقیم روی کل عکس یا بخشی از تصویر که انتخاب کردیم، قرار می گیرد و خیلی راحت می توانم در تصاویر تغییر و اصلاح رنگ را ایجاد کنم.
همچنین اگر کار دکوراسیون داخلی انجام میدهید به فرامین Hue-Saturation نیاز پیدا می کنید. به عنوان مثال، فرض کنید در تصویر زیر بخواهیم رنگ سابجکت ها را تغییر بدهیم.
ابتدا بخشی از مبل را انتخاب می کنیم، سپس در قسمت , Ctrl + Click To Modify Hue گزینه موجود را انتخاب می کنیم. اگر این دکمه را بزنیم و Ctrl + Click کنیم، روی Hue تصویر تاثیر می گذاریم و اگر Ctrl را نگه نداریم، روی Saturation تاثیر می گذاریم.
به این ترتیب می توانید تغییر و اصلاح رنگ عکس را خیلی سریع تر از حالت عادی رقم بزنید.
اگر سلکشن نداشته باشیم و به قسمت Hue-Saturation بروم و همان دکمه را بزنم تغییر رنگ را روی کل سابجکت می بینم.
اصلاح یک رنگ خاص در عکس با فرمان Hue-Saturation در نرم افزار فوتوشاپ
فرض کنید در تصویر زیر بخواهیم تمام نواحی که رنگ قرمز دارد را اصلاح کنیم.
برای این کار نیازی به سلکشن نداریم، مستقیماً وارد Hue-Saturation می شویم و Master را به Reds تغییر می دهیم. به این ترتیب، هر رنگ قرمزی که در تصویر داریم، حتی رنگ موها را نیز می توانیم تغییر رنگ بدهیم و به این ترتیب تمام قرمزی های تصویر را تحت تاثیر قرار بدهیم.
اما اگر بخواهیم رنگ قرمز لباس را تغییر بدهیم و قسمتهای دیگر تغییر رنگ پیدا نکند، از قسمت Layer mask با ابزار Brush می توانیم بخش هایی را که نیاز نداریم با رنگ مشکی کم بکنیم و سپس از فرامین Hue-Saturation استفاده کنیم.
همانطور که می بینید فقط بخش هایی که انتخاب کردیم تحت تاثیر قرار می گیرد.
برای مشاهده فرامین دیگری که در ابزار Hue-Saturation برای اصلاح رنگ تصویر در دسترس است می توانید ویدئوی آموزشی Hue-Saturation را در وب سایت لوگونومی مشاهده کنید.
دانلود ویدئوی آموزشی Hue-Saturation برای اصلاح رنگ تصویر در فتوشاپ (photoshop)
همچنین اگر به طراحی لوگو علاقه مندید ویدئوهای آموزشی طراحی لوگو با نرم افزار ایلوستریتور می تواند برای شما مفید باشد.