موضوع این بخش از آموزش فتوشاپ (Photoshop) که به طور اختصاصی توسط استاد عیوض زاده برای وب سایت لوگونومی تدریس شده، اختصاص دارد به معرفی بخش Transform Selection که معمولا با ترنسفورمیشن اشتباه گرفته می شود. از ابزار ترنسفرم سلکشن همانطور که از نام آن پیدا است برای ویرایش سلکشن استفاده می شود.
برای کار با این ابزار حتما باید در صفحه، یک یا چند آبجکت را سلکت کرده باشد. اما درصورتیکه هیچ آبجکتی را سلکت نکرده باشید، و به قسمتSelect > Transform Selection بروید، می بینید که این گزینه خاموش است. برای درک بهتر کار با این ابزار، مثالی را برای شما مطرح می کنیم.
کار با ابزار ترنسفرم سلکشن (Transform Selection) روی تصاویر
فرض کنید در تصویر زیر بخواهیم از بدن حیوان یک لوگو تهیه کنیم. نمی نوانیم مستقیم این عکس را به نرمافزار ایلاستریتور ببریم زیرا در آنجا قابل ابزارهای سلکشن به راحتی مانند فتوشاپ (Photoshop) در دسترس نیست. اگر به آنوزش های نرم افزار ایلوستریتور در سایت مراجعه کرده باشید می دانید که فقط می توان با تریس کردن این تصویر را ایجاد کرد که بسیار زمانبر است.
اما سلکت کردن در برنامه فتوشاپ (Photoshop) با ابزار هایی که می توانند برای ما سلکت را انجام بدهند مثل ابزار Object Selection Tool خیلی راحت و سریع اتفاق می افتد.
پس از اینکه تصویر حیوان را سلکت کردیم، نمی توانیم از ابزار سلکشن یا شورتکات Ctrl + T برای کوچکتر یا بزرگتر کردن سلکشن استفاده کنیم. چون همانطور که در تصویر زیر می بینید، با این کار کل تصویر حیوان در عکس بزرگ و کوچک می شود. اما هدف ما فقط تغییر سایز سلکشن است.
اگر بخواهیم سلکشن را کوچک تر کنیم وارد قسمت Select > Transform Selection می شویم. همانطور که می بینیم حالت ترانسفورم برای سلکشن اتفاق می افتد.
زمانیکه سوژه به صورت انتخاب شده درامد، سلکشن را فقط می توانیم کوچک یا بزرگ کنیم.
چطور سلکشن را از برنامه فتوشاپ (Photoshop) به ایلوستریتور ببریم؟
برای اینکه سلکشن را از برنامه فتوشاپ (Photoshop) به برنامه ایلوستریتور ببریم ابتدا روی آن کلیک سمت راست می کنیم و Make Worth Path را با یک پیکسل خطا انتخاب می کنیم تا به صورت ورک پد در بیاید.
سپس آن را می توانیم با یک کپی پیست به نرمافزار ایلاستریتور ببریم و بهصورت کامپایند شیپ در بیاوریم و خیلی سریع به نتیجه برسیم.
زمانیکه سلکشن را به صورت ورک پد وارد این نرمافزار کردیم می توانیم با استفاده از رنگ یا حالت های مختلف از آن برای طراحی لوگو استفاده کنیم.
نکته اینجا است که سلکشن اتتخاب شده، در ایلاستریتور، وکتوربیس می شود درحالیکه در برنامه فتوشاپ (Photoshop) به صورت کاملاً پیکسل است.
کار با ابزار ترنسفرم سلکشن (Transform Selection) روی آبجکت های ترسیم شده
ممکن است بخواهیم در یک صفحه جدید، از شکلی که با ابزارهای مربوطه ترسیم کردیم یا از براش استفاده کرده و آبجکتی را ترسیم کرده ایم، سلکت کرده و سلکشن مربوط به آن ابجکت را تغییر سایز بدهیم.
برای مثال، لایه جدیدی درست می کنم، ابجکتی را با براش ترسیم کرده و در لایه جدید رنگ می کنم.
حال، اگر بخواهم سلکشن این تبجکت بزرگتر یا کوچکتر بشود، نمی توانم Ctrl + T بزنم چون در اینصورت خود آبجکت را میتوانم بزرگ یا کوچک کنم.
اگر نیاز دارم که فقط سلکشن بزرگتر بشود، دوباره روی لایه اول، Ctrl + Click می کنم و Transform Selection را انتخاب می کنم. به این ترتیب فقط سلکشن این آبجکت را می توان تغییر سایز داد.
فیچر های ابزار ترنسفرم سلکشن (Transform Selection)
از فیچرهای ابزار ترنسفرم سلکشن (Transform Selection) در برنامه فتوشاپ (Photoshop) می توانیم استفاده کنیم:
فیچر پوزیشن که در محور X و Y می توانیم محل آن را تعیین کنیم و این که حتی بزرگنمایی و کوچک نمایی را بر اساس درصد نیز می توان اعمال کرد.
با آپشن Angle نیز می توان به سلکشن زاویه داد.
اما اگر Enter و بعد Alt + Ctrl + T را بزنم و بخواهیم سلکشن را بچرخانم، امکان پذیر نیست چون محتویات لایه را می چرخاند. بنابراین، Transform Selection قابلیت استپ اند ریپیت ندارد.
برای سلکشن از حالت Warp هم می توانید استفاده کنید. یعنی برای سلکشن دفرمگی هایی به وجود آورد که در روند کاریمان در انتخاب دقیق یک سلکشن از یک آبجکت کار بسیار مفیدی است و به این ترتیب می توانم سلکشن ایجاد شده را برای مثال به رنگ های دیگری در بیاورم.
برای مشاهده نحوه کار با فیچر های ابزار سلکشن ترنسفرم در برنامه فتوشاپ می توانید به ویدئو آموزشی این قسمت در سایت لوگونومی مراجعه کنید:
لینک دریافت ویدئو آموزشی آشنایی با ابزار سلکشن ترنسفرم (Selection Transform
در قسمت های بعدی اموزش برنامه فتوشاپ (Photoshop) از ابزار Transform Selection در پروژه ها استفاده خواهیم کرد.