موضوع این قسمت از آموزش فتوشاپ (Photoshop) که توسط استاد عیوض زاده به طور اختصاصی برای وبسایت لوگونومی تدریس شده، اختصاص دارد به معرفی یکی از فیچرهایی که در بخش سلکشن برنامه فتوشاپ (Photoshop) به آن دسترسی داریم به نام Color Range.
کاربرد ابزار Color Range برای زمانی است که شما قصد دارید در برنامه فتوشاپ (Photoshop) ، تصویری را از پس زمینه آن جدا کنید.
حذف پس زمینه تصویر با استفاده از ابزار Color Range
اگر بخواهید یک پس زمینه را از تصویری با ابزار کالر رنج در برنامه فتوشاپ (Photoshop) حذف کنید ابتدا باید پنل Colour Range را با رفتن به مسیر زیر باز کنید:
Select > Color Range
سپس در دیالوگ باکسی که باز می شود، روی رنگی که مد نظرتان است به عنوان مثال مثل رنگ سفید، کلیک کنید تا پس زمینه انتخاب شود.
اگر Fuzziness را بالا تر ببرید بخش های بیشتری که نزدیک به رنگ انتخاب شده باشد را در بر می گیرد.
برای اینکه ببینید کدام بخش از تصویر انتخاب شده یا نشده، در قسمت Selection preview چند گزینه در اختیار دارید شامل:
• Grayscale در این حالت، بخش سفید نشان دهنده بخش هایی از تصویر است که انتخاب شده و بخش مشکی نشان دهنده بخش هایی از تصویر است که انتخاب نشده است.
• Black Matt
• white Matt
• quick mask
مشاهده این پرویوها به من کمک میکند که انتخاب بهتری داشته باشم.
برای مثال، اگر برای انتخاب تصویر زیر روی حالت Grayscale قرار بگیریم، میتوانیم با استفاده از قطره چکان پلاس، آن قسمت هایی که سلکت نشده را دقیق انتخاب کنم و به بخش انتخاب شده اضافه کنم. با چندین بار کلیک کردن، این کار را به راحتی انجام می گیرد.
اگر گزینه invert را بزنید، جای قسمت های انتخاب شده و انتخاب نشده با هم عوض می شود. همانطور که می بینید اگر بخشهایی باقی مانده باشد، می توانیم با کم یا زیاد کردن Fuzziness آنها را انتخاب کنیم.
در نهایت، زمانیکه تمام بخش های مورد نظر ما انتخاب شد، روی Ok کلیک می کنیم.
ویرایش و ادیت سلکشن پس از انتخاب با ابزار Color Range
برای اینکه سلکشن را پس از انتخاب با ابزار Color Range بتوانید ادیت کنید، از قسمت چپ پایین، گزینه Edit In Quick Mask Made را انتخاب می کنیم.
همانطور که میبینید، بخش انتخال شده موقتاً به رنگ قرمز در می آید و اگر دکمه Q را بزنیم از این حالت خارج می شود و به حالت سلکشن بر می گردد.
در حالیتکه تصویر انتخاب شده به رنگ قرمز در آمده می توانیم یک براش برداریم و رنگ فورگراند را روی رنگ مشکی تنظیم کنیم، سپس محدوده هایی را که هنوز در انتخاب ما وارد نشده، به محدوده اضافه کنیم.
زمانیکه کل سوژه مورد نظرمان انتخاب شدن با زدن دکمه Ctrl+J می توانیم را از پس زمینه جدا کنیم و در لایه دیگری مورد استفاده قرار دهیم.
جدا کردن عکس از پس زمینه سبز رنگ
اگر مانند تصویر زیر، پس زمینه سبز رنگ برای یک عکس در نظر گرفته شده باشد، شما می توانید با استفاده از ابزار Color Range خیلی راحت سوژه را از پس زمینه جدا کنید.
برای این کار مراحل زیر را طی کنید:
- ابزار Color Range را انتخاب کنید
- روی بخش رنگ سبز کلیک کنید
- Selection Preview را روی حالت None قرار دهید که
- Fuzziness را تغییر دهید یا با قطره چکان پلاس، بخش های باقیمانده را انتخاب کنید.
- روی OK کلیک کنید
- دکمه Ctrl+J را بزنید
همانطور که می بینید تصویر از پس زمینه جدا شد.
نکته:
یادتان باشد اگر در پس زمینه رنگ سبز، عکسی گرفته باشید سوژههای شما نباید رنگ سبز به تن داشته باشند و یا در سوژه ها رنگ سبز موجود باشد. در این شرایط اگر بخواهیم رنگ سبز را انتخاب کنیم، هر چقدر هم فازینس را بالا ببریم، در انتخابمان دچار مشکل می شویم.
انداختن بخشی از یک تصویر روی تصویری دیگر به عنوان پس زمینه
از قابلیت های بخش Color Range می توان برای انداختن بخشی از یک تصویر روی تصویری دیگر به عنوان پس زمینه استفاده کرد.
به عنوان مثال، فرض کنید بخواهیم گل های این تصویر را از پس زمینه سبز رنگ جدا کرده و روی تصویری که در لایه زیری قرار دارد بینداریم.
برا این کار:
ابتدا با استفاده از ابزار Color Range پس زمینه سبز رنگ تصویر اول را انتخاب می کنیم.
با تغییر Fuzziness و افزدون بخش هایی از پس زمینه که انتخاب نشده با گزینه قطره چکان پلاس، کار انتخاب پس زمینه تصویر اول را تکمیل میکنیم.
روی گزینه Ok کلیک می کنیم.
روی دکمه Delete کیبورد می زنیم.
همانطور که می بینید به راحتی، پس زمینه سبز رنگ تصویر اول حذف شد و بخش مورد نظر ما روی تصویر لایه قبلی قرار گرفت.
ابزار Color Range می تواند کاربردهای بسیار متنوعی در طراحی و ساخت لوگو، طراحی تصاویر دیجیتالی و غیره داشته باشد اما حذف بخش های مختلف تصویر با آن، به صورت مخرب است.
البته برای حذف کردن بخش هایی از تصویر می توان از قابلیت Layer Mask نیز استفاده کرد که در ویدئوی آموزشی مربوط به Layer Mask روش استفاده از این ابزار را در برنامه فتوشاپ (Photoshop) توضیح دادیم.
برای مشاهده مثال های بیشتری که در آن ها تصاویر مشخصی را با استفاده از Color Range از پس زمینه جدا کردیم می توانید ویدئوی آموزشی این قسمت را در وب سایت لوگونومی مشاهده کنید.
لینک ویدئوی آموزشی جدا کردن تصویر از پس زمینه با ابزار Color Range