موضوع این قسمت از آموزش نرم افزار فتوشاپ که توسط استاد عیوض زاده به طور اختصاصی برای وب سایت لوگونومی تدریس شده اختصاص دارد به معرفی فرمان Canvas Size و اینکه چگونه از آن می توانیم برای تغییر سایز (Resize) یک تصویر استفاده کنیم.
تغییر سایز تصویر با استفاده از Canvas Size در نرم افزار فتوشاپ
فرض کنید بخواهیم از تصویر زیر، یک کارت پستال درست کنیم.
برای خروجی یک کارت پستال شما باید چند موضوع را مدنظر داشته باشید:
• سایز تصویر که باید استاندارد خاصی برسد
اولین نکته خیلی مهم است این است که سایز کارت پستال سایز ۱۸ در ۱۳ سانتی متر است. پس شما باید یک کارت پستال را با این اندازه طراحی بکنید و یک لت به چپ یا راست یا قسمت بالا و پایین آن اضافه کنید.
• محل قرارگیری لت یا جایی که قرار است کارت پستال از آن تا بخورد
کارت پستال های امروزی به صورت ۲ لت هستند که می تواند به صورت افقی به سمت بالا برود تا کارت پستال به سمت پشت تا بخورد یا یک لت به سمت چپ یا راست آن اضافه شود که وقتی تا میخورد به سمت مخالف می رود. مدل لاتین و فارسی کارت پستال هم با هم متفاوت است. اگر یک لت به سمت راست اضافه شود، مدل فارسی کارت پستال ایجاد می شود. می خواهیم ببینیم که چگونه میتوانیم این کار را انجام بدهیم.
تهیه کارت پستال با ابزار Canvas Size در فتوشاپ
تنظیم رزولوشن تصویر
در آموزش نرم افزار فتوشاپ قسمت آشنایی با رزولوشن تصویر به طور کامل به شما آموزش دادیم که رزولوشن مناسب برای چاپ تصاویر، ۳۰۰ پیکسل بر اینچ است. بنابراین، اولین قدم برای تهیه کارت پستال از یک عکس، تغییر رزولوشن آن است.
اگر وارد گزینه ایمیج سایز (Image Size) شویم مشاهده میکنیم که سایز تصویر زیر برابر با ۶۷ در ۳۸ CM با رزولوشن ۷۲ است که برای چاپ مناسب نیست.
برای تغییر رزولوشن مراحل زیر را انجام می دهیم:
1. ریسمپل (Resample) را غیر فعال می کنیم که منطق رزولوشن را بتوانیم درست انجام بدهیم یعنی مقدار پیکسل را ثابت نگه داریم و رزولوشن را افزایش بدهیم.
2. رزولوشن را روی ۳۰۰ می گذاریم و همانطور که می بینید ابعاد تصویر تغییر پیدا کرده و به سایز ۱۶ در ۹ سانتی متر می رسد.
3. چون ابعاد ۱۳ در ۱۸ را نیاز داریم، عرض را روی ۱۳ تنظیم می کنیم.
4. همانطور که می بینید عرض برابر با ۲۳ شد پس باید بخشی از تصویر را به صورت افقی کراپ کنیم.
5. با تغییر سایز، رزولوشن به ۲۱۱ رسید اما ما برای چاپ به رزولوشن ۳۰۰ نیاز داریم پس مجددا Resample را فعال میکنیم.
6. در حالت Nearest Neighbour، رزولوشن را به ۳۰۰ پیکسل بر اینچ افزایش میدهیم، در حالت Nearest Neighbour تمام پیکسلها به حالت شارپ باقی می مانند.
7. روی اوکی کلیک می کنیم.
تغییر سایز تصویر با Canvas Size در فوتوشاپ
همانطور که گفتیم برای تبدیل یک عکس به کارت پستال، مهمترین کار تغییر سایز تصویر به ابعاد استاندارد یعنی ۱۳ در ۱۸ سانتی متر است. برای تغییر سایز یک تصویر (Resize image)، نیاز به استفاده از ابزار Canvas Size داریم که از مسیر زیر یا با شورت کات Alt + ctrl + C در دسترس است:
Image > Canvas size
از هر دو مسیر که برویم در هر صورت دیالوگ باکس زیر باز می شود:
در این دیالوگ باکس، یک رفرنس پوینت (Reference Point) مشاهده می کنید که دقیقاً همین تصویر ما است. همان طور که می بینید وقتی که آن را در وسط قرار می دهیم، فلش ها به سمت بیرون هستند. یعنی سایزی که برای کراپ کردن تعریف کنیم از هر چهار طرف به اندازه یکسان کم می شود.
پس می توانیم عرض را به جای ۲۳ روی سایز ۱۸ تنظیم کنیم. اگر گزینه Relative را فعال کنیم، دقیقا مشخص می کند که ۵.۱۱ – سانتی متر قرار است از تصویر شما، کراپ شود.
اگر رفرنس پوینت را وسط قرار بدهید، خود نرم افزار این مقدار را تقسیم بر ۲ می کند و به میزان یکسان از هر دو طرف کم می کند.
اما اگر بخواهیم مقدار ۵.۱۱ – فقط از یک طرف کم بشود، رفرنس پوینت را میتوانیم سمت مخالف بگذاریم. مثلا اگر روی سمت راست کلیک کنیم، به این ترتیب، فلش ها به سمت تو آمده و نرم افزار این مقدار را از سمت چپ کم می کند.
اگر روی Ok و سپس Proceed کلیک کنید، تصویر به شکل زیر دیده می شود:
حالا بیایید مجددا ایمیج سایز (Image Size) را باز کنیم، همانطور که می بینید سایز 13 در 18 با رزولوشن ۳۰۰ را ایجاد کردیم که برای چاپ کارت پستال کاملا مناسب است.
افزودن به تصویر با استفاده از Canvas Size
در مرحله بعد می خواهیم یک لت به تصویر اضافه کنیم، برای این کار باز هم به سراغ Size Canvas می رویم.
از هر طرف که بخواهیم به تصویر اضافه کنیم باید رفرنس پوینت را روی طرف مقابل بگذاریم. مثلا اگر بخواهیم یک لت به بالای این تصویر اضافه کنیم، رفرنس پوینت را پایین می گذاریم.
Relative را غیر فعال می کنیم
افزایش تصویر باید عمودی باشد پس ارتفاع باید دوبرابر شود. می توانیم این مقدار را به صورت 13 + 13 وارد کنیم.
همانطور که در آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور گفتیم، آخرین ورژن نرم افزار های ادوبی به ماشین حساب داخلی مجهز شده اند، بنابراین حتی اگر عدد شما، خورده هم داشته باشد می توانید به عنوان مثال آن را ضربدر ۲ کنید و خود نرم افزار نتیجه را محاسبه می کند.
رنگ قسمتی که قرار است به تصویر اضافه شود را هم می توانیم تغییر بدهیم.
در قسمت Canvas Extension Color ، دو حالت Foreground و Background که می توانید برای آنها هز رنگ های White , Black , Gray و Other یا اینباکس رنگ انتخاب کنید. حتی می توانید از قطره چکان استفاده کرده و از رنگ هایی که داخل تصویر است، به عنوان یک سورس بهره ببریم.
اگر روی همین رنگی که انتخاب کردیم، اکی را بزنیم می بینیم که یک لت با رنگ مورد نظرمان به سمت بالا اضافه شد.
اگر بخواهیم یک لت به سمت راست اضافه شود، ریفرنس پوینت را به سمت چپ منتقل میکنیم که به سمت راست اضافه شود.
عدد را در عرض قرار می دهیم و ۱۸ را ضرب در ۲ می کنیم که ۳۶ میشود و با زدن دکمه OK لت ایجاد می شود.
اما اگر رفرنس پوینت را وسط بگذاریم، می توانیم گزینه رلتیو را فعال کنیم و مثلا بخواهیم 5 در 5 سانتی متر به طرفین تصویر اضافه شود. نرم افزار این ۵ سانت را تقسیم بر 2 می کند و ۲.۵ سانت به چپ، بالا، راست و پایین اضافه می کند:
نکته: همانطور که در تصویر زیر می بینید، اگر بکراند از حالت قفل خارج شده باشد Canvas Extension Color غیرفعال خواهد شد و به صورت ترنسپرنسی هر قسمت را اضافه میکند.
با همین روش ساده، می توانید به قسمت های مختلف تصویر بخشی را اضافه یا کم کنیم و از این قابلیت بهره ببریم.
مراحل مختلف کراپ کردن یا افزودن قسمتی به تصویر با فرمان Canvas Size در فتوشاپ را می توانید در ویدئوی آموزشی آن که در وب سایت لوگونومی قرار گرفته مشاهده کنید:
مشاهده ویدئوی آموزشی و آنلاین آموزش نرم افزار فتوشاپ – Canvas Size