در این آموزش برنامه فتوشاپ که توسط استاد عیوض زاده به طور اختصاصی برای وب سایت لوگونومی تدریس شده به معرفی بخش Content Aware Scale می پردازیم که با ترنسفورمیشن تعامل بسیار زیادی دارد و شباهت های بسیار زیادی به آن قسمت نیز دارد.
از ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale) در برنامه فتوشاپ (Photoshop) می توان برای افزایش طول و عرض تصویر به نحوی که آبجکت های درون آن دفرمگی پیدا نکنند، استفاده کرد. برای درک بهتر کار با این ابزار چند مثال زیر را با هم بررسی می کنیم.
افزایش طول تصویر با ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale) در برنامه فتوشاپ (Photoshop)
برای افزایش طول تصویر با کانتنت اور (Content Aware Scale) ابتدا باید اندازه طول را مشخص کنیم که از دو روش زیر امکان پذیر است:
Image size
فرض کنید طول تصویر زیر را بخواهیم افزایش دهیم. برای اینکار از منوی Image گزینه Image size را انتخاب می کنیم. در پنلی که بای می شود، تیک Resampleرا بر می داریم که ارتباط بین طول، عرض و رزولوشن با هم تغییر پیدا نکند. اگر این تیک را بر نداریم، تناسب حفظ می شود. سپس برای عدم حفظ تناسب بین طول و عرض، روی زنجیر کلیک می کنیم.
به این ترتیب می توانیم فقط سایز طول تصویر را از ۴۹۱ به ۸۰۰ پیکسل برسانیم و همانطور که می بینید، طول تصویر افزایش پیدا می کند اما سابجکت های در درون تصویر نیز کاملا به هم می ریزند.
Crop
روش دیگری که می توانید اندازه طول تصویر را افزایش دهید، ابزار کراپ است. برای استفاده از این ابزار، مراحل زیر را طی کنید:
قفل بک گراند را برداریم
با کراپ در قسمت Ratio یک مقداری اطراف آن به صورت دستی افزایش پیدا کند
اگر Ctrl + T را بزنم و Alt + Shift نگه دارم تصویر را بکشم تفاوت با Image Sizeنمی کند و سوژه ها در تصویر به هم می ریزد.
Warp
با قابلیبت Warp نیز می توانید استفاده کنید به این ترتیب که دو قسمت از تصویر را نگه داریم و از اطراف، دو قسمت تصویر را بکشیم. با این روش سوژه هایی که در قسمت اولیه ای که امتخاب کردیم قرار دارند، ثابت می مانند اما اگر سوژه دیگری در سایر قسمت های تصویر باشد، کاملا به عم می ریزد.
برای اینکه بتوانیم طول تصویر را برون اینکه سابجکت ها دفرمه شوند، افزایش یا کاهش دهیم، می توانیم از کانتا اور استفاده کنیم.
نکته: برای استقاده از کانتنت اور، سوژه نباید در حالت اسمارت آبجکت باشد چون Content Aware Scale در حالت اسمارت آبجکت عمل نمی کند.
با رفتن به مسیر Edit > Content Aware Scale یا با شورت کات Alt + Shift + Ctrl + C می توانیم از ابزار کانتت اور استفاده کنیم.
ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale) شبیه به ترنسفورمیشن است فقط فیچرهای متفاوتی دارد که شامل Protect و Protect Skin Tones می شود.
با انتخاب این ابزار و فشردن گزینه ای که به شکل آدمک در نوار ابزار بالا دیده می شود، می توانیم Alt + Shift را نگه داریم و تصویر را از طرفین بکشیم.
همانطور که می بینید تصویر به صورت کاملاً منطقی و پیکسل به پیکسل جایگذاری و کشیده می شود.
اگر Protect Skin Tones فعال کنید، سوژه هایی که به صورت عمودی در تصویر هستند را کاملا به صورت ثابت نگه میدارد و در جاهای دیگر تصویر، کشیدگی ایجاد می کند.
اما این فرمان را نمی توان روی هر تصویری استفاده کرد. برای درک بهتر این مسئله، تصاویر دیگری را امتحان می کنیم.
تغییر ارتفاع تصویر با ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale)
برای مثال تصویر زیر را در نظر بگیرید. اگر با همان ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale) بخواهیم ارتفاع را کم کنیم، دکمه شیفت نگه می داریم و بدون این که تغییری در آبجکت های تصویر ایجاد شود، ارتفاع تصویر کم می شود.
تغییر سایز تصویر به صورت متقارن با کانتنت اور (Content Aware Scale)
اگر روی هر تصویر پس از انتخاب ابزار کانتنت اور، دکمه Alt + Shift را نگه داریم، تصویر به صورت متقارن از طرفین کوچک یا بزرگ می شود.
اما اگر در تصویری مانند مثال زیر، در هنگام کشیدن تصویر به دلیل همبستگی پیکسلی که تصویر با پس زمینه دارد سوژه دچار بههمریختگی شود می توانیم Protect Skin Tones را خاموش کنیم تا سابجکت را سر جای خودش نگه دارد و فقط اطراف را بکشد که کاملا به صورت منطقی اتفاق می افتد.
اما گاهی اوقات در تصاویر برخی از قسمت ها دفرمه می شوند. مثلا در عکس زیر پس از کشیدگی، بادکنک به هم می خورد و با انتخاب گزینه Protect Skin Tones نیز سوژه دفرمه می شود. برای این نوع تصاویر نیز راه حل هایی وجود دارد که در ادامه با هم بررسی می کنیم.
استفاده از سیو سلکشن همراه با کانتنت اور (Content Aware Scale)
همانطور که می بینید، تصویر زیر سوژه های متغیر زیادی دارد که با پس زمینه نزدیکی پیکسلی دارند. پس اگر دوباره کشیدگی را انجام دهیم و قسمت Protect Skin Tones را در الزار کانتن اور برنامه فتوشاپ، فعال کنیم، نرم افزار نمی تواند تشخیص بدهد که کدام سوژه باید ثابت بماند.
راهکار چنین تصاویری، این است که در قسمت Select > Subject یا از طریق ابزار هایی مانند Select Subject خیلی سریع سوژههایی که شارپ هستند را در تصویر انتخاب کنیم.
سپس این انتخاب را در قسمت Select > Save Selection ذخیره می کنیم. برای ذخیره کردن می توانید نام انگلیسی یا نام فارسی وارد کنید و محدودیت زبان ندارد.
سپس Ok را می زنیم با Ctrl + D ، دیسلکت می کنیم چون هنگام استفاده از ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale) در برنامه فتوشاپ (Photoshop) نباید سلکشن دیگری داشته باشیم.
سلکشنی که ذخیره کردیم در منو Channel به نامی که داده بودیم ذخیره شده است. همان طور که میدانید و در آموزش لیرمسک توضیح داده شد بخش هایی از تصویر که انتخاب می شوند به رنگ سفید و بخش های دیگر به رنگ مشکی در می آید.
حال اگر روی تصویر شورت کات Alt + Shift + Ctrl + C را بزنیم و تصویر را دچار کشیدگی کنیم همانطور که انتظار داشتیم، تصویر به هم میریزد. اما در قسمت Protect می توانیم، سلکشنی که نام گذاری کرده بودیم را انتخاب کنیم.
با انتخاب آن، سوژه ها سر جای خود باقی ماندند و فقط پس زمینه کشیده می شود.
این قابلیت بسیار خوبی است که در نرم افزار فتوشاپ (Photoshop) شما می توانید استفاده کنید و تصاویر را از طول یا ارتفاع کوچک یا بزرگ نمایید بدون اینکه تغییری در سوژه های اصلی دیده شود.
تفاوت کانتنت اور (Content Aware Scale) با ترانسفورمیشن در این است که هیچ کدام از این فرامین مانند گزینه Warpیا گزینه های دیگر در این قسمت عمل نمی کند.
برای مشاهده مثال های بیشتری که با کانتنت اور (Content Aware Scale) تغییر سایز پیدا کرده اند می توانید به ویدئوی آموزشی مربوطه در سایت لوگونومی مراجعه کنید.
دریافت ویدیوی آموزشی آشنایی با ابزار کانتنت اور (Content Aware Scale) در برنامه بتوشاپ
در آموزش های بعدی باز هم از Content Aware Scale استفاده خواهیم کرد.