Liquify یکی از فیلترهای بسیار پیشرفته در فتوشاپ (Photoshop) است که کاربردهای بسیار زیادی برای تغییر حالات موضعی بر روی قسمت هایی از تصویر دارد. در این مقاله که ویدیوی اموزشی ان را با تدریس استاد عیوض زاده می توانید از وب سایت لوگونومی دانلود کنیم، با چند مثال نحوه استفاده از این نرم افزار را به شما آموزش می دهیم.
قابلیت های فیلتر liquify برای تغییر حالت موضعی تصاویر
برای استفاده از فیلتر liquify بهتر است لایه را در حالت Smart Object قرار بدهید. از این فیلتر هم در حالت اسمارت آبجکت و هم برای تصاویر CMYK می توان استفاده کرد.
امکان دسترسی به پنل فیلتر liquify در قسمت Filter > Liquify با شورتکات Shift + Ctrl + X وجود دارد با انتخاب این فیلتر، یک نرم افزار بر روی تصویر pop up می شود .
سمت راست، پنل اصلی را مشاهده می کنید که برای کنترل بیشتر آپشن های Liquify می توانید از آنها استفاده کنید که شامل بخش های مختلفی است:
یکی از بخش های مهم فیلتر لیکویفای، brush tool options است که با تعامل نوار ابزار سمت چپ می توانیم کارهای مختلفی را برای تغییر حالت موضعی تصاویر در برنامه فتوشاپ (Photoshop) انجام بدهیم.
یکی از اصلی ترین ابزارها، Forward Warp Tool است که ما می توانیم با right , left bracket از این قابلیت استفاده کنیم تا Size قلم را بزرگتر و کوچکتر کرده و میزان فشار وارده بر این بخش را با استفاده از اسلایدر Pressure تغییر دهیم. گزینه Stylus Pressure استفاده فشار قلمی است که شما توسط تبلت یا ماوس می توانید منتقل کنید.
همان طور که می بینید برای تغییر فرم می توانیم روی تصویر Click & Drag کرده و در قسمت های مختلف تصویر، دفرمگی های خاصی به آن بدهیم. ضمن این که اگر سایز قلم کوچکتر یا بزرگتر بشود، روی این تغییر حالت تاثیر گذار است.
با استفاده از ابزاری به نام reconstruct Tool می توانیم تغییر حالت هایی را که با Warp روی تصاویر انجام دادیم به سر جای اول برگردانیم.
ابزار دیگری به نام Smooth Tool که شکستگی ها بوجود آمده روی تصویر را نرم می کند. این ابزار تغییر حالت ایجاد نمی کند.
از ابزار clockwise Twirl می توانیم در جهت ساعتگرد یا با نگه داشتن دکمه Alt در خلاف جهت، برای تغییر حالت موضعی تصاویر استفاده کنیم.
شما می توانید از دکمه Alt و Click Right استفاده کنید تا سایز قلم را بزرگتر و کوچکتر کنید.
نکته مهم این است که اگر Density و Rate را بالاتر ببریم، میزان به هم ریختگی خیلی بیشتر می شود. این ابزار برای ایجاد بافت مورد نیاز در طراحی و ساخت لوگو و به هم ریختگی در تصویر ابزار خوبی است.
ابزار بعدی به نام Pucker Tool است که تمام پیکسل ها را به سمت داخل فشار می دهد اگر روی یک نقطه از تصویر، قلم را نگه دارم انگار تمام پیکسل ها می خواهند به یک نقطه کانونی برسند.
اگر از ابزار Bloat Tool استفاده کنیم، دقیقا برعکس این اتفاق می افتد و بخشی از تصویر به سمت خارج از هم باز می شود.
Push Left Tool ابزاری است که همه چیز را به سمت دیگر Shift می کند. با ترکیبی از ابزارهای مختلف، می توانیم بهم ریختگی هایی به صورت موضعی در تصاویر ایجاد کنیم.
قابلیت های فیلتر liquify برای تغییر حالت موضعی تصاویر روی layer mask
برخی از فیلترهای موجود در ابزار liquify را فقط می توان روی لیر مسک اعمال کرد و امکان استفاده مستقیم از آنها روی تصویر وجود ندارد. این فیلتر ها عباتند از:
ابزار Freeze mask tool
ابزار Thaw Mask Tool
معرفی ابزار Face Tool در فیلتر liquify در برنامه فتوشاپ (Photoshop) نسخه 2021 برای تغییر حالت موضعی چهره در تصاویر
اگر در تصاویر، چهره وجود داشته باشد، هوش مصنوعی ابزار Face tool که در فیلتر liquify موجود است میتواند در اجزای صورت تغییراتی ایجاد کند. این ابزار کاربردهای مختفی دارد، ازجمله:
اصلاح عیوب صورت برای نمایش قبل و بعد از عمل جراحی زیبایی
در تصویر زیر، نیم رخ چهره را می بینیم که اگر بخواهیم قوز بینی را بگیریم می توانیم پس از تبدیل لایه به Smart Object ، در فیلتر Liquify بر روی تصویر زوم کنیم سپس با ابزارهایی که معرفی کردیم، تغییر فرم را انجام دهیم.
به خاطر داشته باشید که گزینه Pin Edge فعال باشد تا زمانی که تصویر را دفرمه می کنیم، لبه های تصویری تکان نخورند.
خیلی راحت می توان با ابزارهای مختلف، بخش های زائد را به سمت داخل هدایت کرد و با Warp حالت بهتری به تصویر داد.
در نسخه ۲۰۲۱ قسمت Face Detector حتی صورت را هم به صورت نیم رخ هم Detect می کند که شما می توانید تمام اجزای صورت را با استفاده از نشانگر هایی که روی تصویر ظاهر می شود، یا از طریق گزینه هایی که در پنل کناری دیده می شود، تغییر حالت دهید.
به عنوان مثال،
• نوک بینی را به سمت بالا و پایین ببریئ یا فاصله آن را تا صورت، کم و زیاد کنید.
• چشم ها و لب ها را می توانیم بزرگتر یا کوچکتر کنیم.
• این ابزار، در حال حاضر ابروها را شناسایی نمی کند اما قسمت پیشانی یا چونه می توانید بالاتر و پایین تر ببرید
• پهنای صورت نیز کم و زیاد می شود
در تصاویی که چهره از روبرو باشد مانند تصویر زیر نیز می توان هر نوع تغییری را اعمال کرد.
به عنوان مثال، از ابزار Pucker استفاده می کنیم تا بینی را جمع تر کنیم یا با Warp اجزای صورت را اصلاح می کنیم تا حالت کاملاً صافی به بینی بدهیم. این تغییرات برای متخصصین پلاستیک یا جراحی بینی که می خواهند حالت قبل و بعد از جراحی را به بیماران خود نمایش دهند، کاربرد زیادی دارد.
تغییر فرم اجزای صورت برای طراحی کاریکاتور
با ابزارهای فیلتر liquify می توانیم حتی کارهای کاریکاتوری انجام بدهیم. کاریکاتوریست هایی هستند که روی تصویر چهره افراد مشهور، کارهای خنده دارد انجام می دهند. نمونه هایی از این تغییرات را حتما روی صورت فوتبالیست ها دیده اید که با ابزار Liquify انجام می شود.
تغییر فرم اندام ها برای نمایش تناسب اندام
کاربرد دیگر فیلتر liquify در برنامه فتوشاپ (Photoshop) برای ایجاد حالت تناسب اندام است. ابتدا بهتر است سوژه اصلی را از پس زمینه جدا کرده و در لایه دیگری قرار دهید.
سپس لایه را تبدیل به اسمارت آبجکت کرده و با استفاده از ابزارهای لیکویفای، تناسب اندام را با کوچک کردن ناحیه شکم، بازوها، باسن یا ران نمایش دهیم.
برای تسلط به ابزارهای فیلتر liquify توصیه می کنیم ویدئوی آموزشی این قسمت را که با تدریس استاد عیوض زاده به طور اختصاصی در سایت لوگونومی قرار گرفته، دانلود کنید. در این ویدئو آموزشی تک تک ابزارها روی مثال های متعددی به صورت عملی توضیح داده شده تا با کاربرد آنها به صورت عملی آشنا شوید.
دانلود ویدئو آموزشی فیلتر liquify در برنامه فتوشاپ (Photoshop)