در برنامه فتوشاپ (Photoshop) اقدامات مختلفی را می توانید انجام دهید و از طریق ابزارهای مختلف مانند replace color عکس خود را به طور کلی تبدیل به چیزی کنید که هیچ ربطی به نمونه اصلی و اولیه آن ندارد. این موضوع می تواند به خوبی و به سادگی و صرفا با دانستن ترفندها و نکات تغییر رنگ در این برنامه، انجام شود که قصد داریم در این مقاله آموزشی که توسط استاد عیوض زاده به طور اختصاصی برای سایت لوگونومی تدریس شده، به آن بپردازیم.
برای شروع کار صرفا یک عکس ساده را انتخاب کرده و اقدامات خود را متناسب با آن انجام می دهیم.
تغییر رنگ در فتوشاپ (Photoshop)
برای تغییر دادن رنگ در فتوشاپ (Photoshop) می توانید از روش ها و فرامین مختلفی استفاده کنید. البته نمی توان گفت که تمام این روش ها می توانند گزینه خوبی برای شما به حساب بیایند و در نهایت عکس مناسبی را در اختیار شما قرار دهند. باید بدانید که بهترین روش برای این کار چیست و طبق همان روش تغییر دادن رنگ عکس خود در فتوشاپ (Photoshop) را اجرا کنید.
ابزارهای مختلفی وجود دارند که در قسمت adjustments قرار گرفته و از همان جا می توانند برای شما این کار را انجام دهند. در این قسمت می توانید به بخش replace color مراجعه کرده و تغییر رنگ را انجام دهید. اما ایرادهایی در استفاده از این روش وجود دارد.
در این روش می توانید رنگ مورد نظر خودتان را انتخاب کرده و سپس با توجه به همان رنگ و اسلایدر مربوط به رنگ، میزان آن را کم و یا زیاد کنید، در واقع فقط محدود به همان رنگی می کنید که لازم دارید. با استفاده از ابزار پلاس می توانید رنگ مورد نظر خودتان از هر طیفی که باشد را انتخاب کرده و کم و زیاد کنید. اما عیب این روش نیز در این قسمت است که بخش های اضافی را خودش پیدا کرده و به تصویر اضافه می کند.
در قسمت replacement اگر رنگی را انتخاب کنید و بخواهید با استفاده از ابزار پلاس آن را با رنگ دیگر جایگزین نمایید؛ نتیجه ای می گیرید به هیچ وجه مناسب نبوده و آن چیزی نیست که بخواهید آن را دوست داشته باشید و یا برای شما کارایی داشته باشد. می توان گفت که راه های بسیار بهتری برای این کار وجود دارد که با میزان تخریب و خرابی کمتر عکس نیز می توان به این راه ها رسید.
این قسمت که در بخش replacement قرار می گیرد را یاد توصیه نمی کنیم، زیرا همان طور که می بینید در خود برنامه نیز در قسمت فرمان های اصلی قرار نگرفته و هنوز هم آن طور که باید و شاید توسعه پیدا نکرده است.
موضوع گفته شده و فرمان گفته شده در قسمت قبلی را می توانید در موارد خاصی همچون عکسی که در بالا قرار دارد استفاده کنید. این عکس دارای رنگ های متنوع و زیادی است که بتوانید از این فرمان استفاده نمایید. در این نوع از عکس ها و با استفاده از قسمت replace color می توانید با سه اسلایدری که در قسمت پایینی قرار می گیرند به چند نکته و تغییر در عکس ها دست پیدا کنید.
با استفاده از اسلایدر saturation می توانید میزان غلظت رنگ و با استفاده از اسلایدر lightness می توانید تیرگی و روشنایی رنگ ها را کم و زیاد نمایید تا بتوانید به آن چیزی که می خواهید دست پیدا کنید.
در صورتی که از این گزینه استفاده کنید متوجه می شوید که کاملا مخرب بوده و به هیچ وجه برنامه پس از انجام تغییرات دیگر به شما اجازه دسترسی به لایه های دیگر تصویر را نمی دهد.
ابزار بعدی که می توانیم در این زمینه استفاده کنیم و غالبا برای موارد جزئی استفاده می شود، با نام color replacement tool است. با استفاده از ابزارهایی که در قیمت plus و یا همان پلاس گزینه brush وجود دارد می توانید به طور خوب و مناسب رنگ های انتخاب شده مربوط به تصویر خود را تغییر دهید.
اگر گزینه پلاس اول از سمت چپ را انتخاب کنید، می توانید پلاس و یا همان براش را بر روی قسمت تعیین شده گذاشته و سپس به نوعی تغییر رنگ را انجام دهید که کار کاملا تمیز و مرتب باشد.
از نوار بالا می توانید گزینه های Mode و Sampling را همانطور که در تصاویر زیر می بینید تغییر دهید.
اگر از سه گزینه Sampling حالت Background swatch را انتخاب کنید:
یکی از موارد مهم در این زمینه آن است که اگر از خطر و یا از لبه رنگی که در حال تغییر دادن آن هستید خارج شوید این امکان وجود دارد که قسمت های دیگر نیز دچار تغییر رنگ شوند بنابراین در این قسمت باید حتما دقت زیادی را به خرج دهید و به صورت کاملا محتاطانه تغییر رنگ را انجام دهید.
اما اگر از ابتدا گزینه بک گراند و یا همان پس زمینه را انتخاب کنید و گزینه براش یا همان پلاس بر روی قسمتی از تصویر نیز قرار بگیرد باز هم اتفاق خاصی رخ نمی دهد. در صورتی که حالت once را انتخاب کنید دیگر مشکلی بابت این موضوع نخواهید داشت و اگر حتی دکمه پلاس از خط خارج شود نیز باز هم اشکالی ندارد.
اما انتخاب کردن این حالت می تواند در اجرا و تغییر رنگ هایی که در مرحله بعد انتخاب می کنید، تاثیر مخرب داشته باشد.
برای مشاهده نتایج استفاده از ابزار color replace برای تغییر رنگ عکس در برنامه فتوشاپ (Photoshop) می توانید به ویدئوی آموزشی مربوطه در سایت لوگونومی مراجعه کنید:
دریافت ویدئوی آموزشی آشنایی با ابزار Color replace
جمع بندی
موارد مطرح شده در خصوص اموزش تغییر رنگ عکس ها در برنامه فتوشاپ (Photoshop) یکی از موضوعاتی است که در وبسایت لوگونومی به خوبی به شما آموزش داده می شود. در این وبسایت علاوه بر موارد مطرح شده در زمینه فتوشاپ (Photoshop) ، می توانید آموزش های کامل و جامعی را در خصوص طراحی لوگو نیز ببینید و به این ترتیب بهترین لوگوها را طبق سلیقه خودتان طراحی نمایید.
در صورتی که علاقه زیادی به یادگیری برنامه فتوشاپ (Photoshop) و یا حتی طراحی لوگو با ایلاستریتور دارید، می توانید برای یادگیری این برنامه ها به وبسایت لوگونومی مراجعه کرده و با ثبت نام در این سایت از این دانش استفاده کرده و بهره ببرید.