فیلتر HSB- HSL یکی از فیلترهای مجموعه otherدر برنامه فتوشاپ (Photoshop) است که ویدئوی آموزشی اختصاصی آن با تدریس استاد عیوض زاده را می توانید از سایت لوگونومی دریافت کنید.
این فیلتر بر اساس HSB- HSL که اولی حداقل تیرگی ها را میتواند کنترل کند دومی نورها را کنترل می کند، تصویر را ویرایش می کند.
در قسمت Mode گزینه ای به اسم HSB- HSL وجود ندارد اما در قسمت Color picker وقتی که می خواهید رنگ انتخاب کنید پارامترهای مختلفی را می توانید در نظر بگیرید.
انتخاب رنگ معمولا بر اساس H. S. B. یا R. G. B یا براساس L.a.b. است که امکان انتخاب رنگ را برای ما فراهم می کنند.
پارامتر h
پارامتر h درجه رنگ را نشان می دهد اگر درجه رنگ تغییر کند اسلایدر به سمت بالا حرکت می کند. و رنگ چرخه که در تصویر مشاهده می کنید نیز تغییر می یابد. یعنی پارامتر h همان رنگ چرخه است.
پارامتر S
وقتی پارامتر S را انتخاب می کنیم، غلظت رنگ تغییر پیدا می کند. اگر پارامتر S و B روی صفر باشد همه رنگ ها را به رنگ سیاه می بینید اما اگر اسلایدر رنگ را به سمت روشن بیاوریم، رنگ ها نمایان می شوند و غلظت رنگ را می توان از حالت رنگ واقعی به رنگ تیر برد.
پارامتر B
برعکس پارامتر S، در پارامتر B ما رنگ تیره را داریم و وقتی اسلایدر را به سمت پایین بیاریم کاملا به سمت رنگ تیره، تغییر میکند.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به ویدیوی آموزشی colour picker مراجعه کنید.
تبدیل نور تصویر از حالت RGB به HSL
برای تبدیل نور تصویر از حالت HSB به HSL فقط می توانیم از همین فیلتر در قسمت other استفاده کنیم. ابتدا یک کپی از تصویر می گیریم و اگر به قسمت Channels بیاییم، در نتیجه در این قسمت RGB یا همان Red.Green. blue را مشاهده میکنیم.
زمانیکه روی فیلتر HSB/HSL کلیک می کنیم، پنلی باز می شود که در آن باید مشخص کنیم تصویر از چه حالتی به چه حالی تبدیل شود. به عنوان مثال تصویر زیر در حالت RGB قرار دارد و می خواهیم در خوجی به حالت HSL در بیاید. پس این دو گزینه را انتخاب کرده و روی اکی کلیک می کنیم.
دوباره وارد channels می شویم تا ببینیم کدام رنگ تیرگی های بیشتری روی تصویر ایجاد کرده، همانطور که می بینید رنگ سبز بر تصویر حاکم است. بنابراین روی کامال Green که در حقیقت این لایه HSL است، کنترل کلیک می کنیم تا نواحی مختلفی از تصویر انتخاب شود.
به لایه اصلی بر میگردیم و از قسمت Hue/Saturation رنگ را کم و زیاد میکنیم همانطور که مشاهده میکنید نواحی انتخاب شده براساس Saturation تغییر می یابد و اصلاح رنگ روی تصویر به زیبایی انجام می شود.
وقتی Saturation را کم و زیاد میکنیم، رنگ سبز را که دقیقا همان رنگ غالب در تصویر است، کم و زیاد می کنیم بدون اینکه تخریبی ایجاد شود.
این مسئله در حالت عادی تخریب زیادی خواهد داشت ولی الان در این تصویر مشاهده می کنید هیچ گونه تخریبی ندارد. رنگ به صورت کاملا طبیعی تغییر کرده و اصلاح رنگ انجام خواهد شد.
تبدیل نور تصویر از حالت RGB به HSB
درمثالی دیگر به فیلتر Other رفته و سپس HSB- HSL را انتخاب می کنیم.
همانطور که می بینید input Mode روی حالت HSB قرار گرفته و می خواهیم در خروجی حالت HSL را اعمال کنیم. با اکی کردن، وارد چنلز می شویم و تغییرات را بر اساس Red بیشترین بازخورد را کنترل میکند، اصلاح می کنیم.
روی لایه قرمز، کنترل کلیک کرده و در لایه اصلی بر اساس انتخابی که صورت گرفته با Hue/Saturation غلظت رنگ ها را کنترل می کنیم.
اگر بدون انتخاب رنگ از پنل لیرز شروع به استفاده از Saturation کنیم، در این حالت تخریب زیادی روی عکس دیده می شود.
ولی اگر تغییرات براساس یک انتخاب انجام شود، تخریبی روی کل تصویر نخواهیم داشت.
نکته: اگر ورودی و خروجی را یکسان انتخاب کنیم، تغییری بر روی تصویر اعمال نخواهد شد. برای مثال اگر RGB به RGB را انتخاب کنیم، دیگر هیچ تاثیر گذاری در تصویر رخ نمی دهد. اگر بخواهیم استخراج رنگ داشته باشیم تصویر حتماً باید از حالت RGB تبدیل به حالت دیگری مثل HSL شود.
از فیلتر HSB- HSL می توان برای اصلاح رنگ در هر تصویری مورد استفاده قرار گیرد و برای کنترل بیشتر رنگ ها بدون تخریب به کار رود.
در ویدیوی آموزشی زیر می توانید مثال های بیشتری را در خصوص استفاده از این فیلتر کاربردی مشاهده کنید:
دریافت ویدیوی اموزشی فیلتر HSB/HSL در برنامه فتوشاپ (Photoshop)