در این مقاله با آموزش فیلترهای مجموعه other در نرم افزار فتوشاپ (Photoshop) در خدمت شما هستیم. لطفا تا آخر این مطلب همراه ما باشید چرا که آموزش کوتاه اما پرکاربری برای شما در نظر در داریم. مجموعه فیلترهای قسمت other فیلترهای بسیار کاربردی هستند که بهجز فیلتر HSB/HSL مابقی را در این قسمت بررسی میکنیم.
در ویدئوی آموزشی دیگری که با تدریس استاد عیوض زاده در سایت لوگونومی قرار گرفته میتوانید نحوه کار با این فیلترها برای اصلاح رنگ را آموزش ببینید.
بررسی فیلتر Custom از مجموعه فیلترهای other برنامه فتوشاپ (Photoshop)
اولین فیلتری که در اینجا میخواهیم مورد بررسی قرار بدهیم فیلتر custom است که کاربرد بسیار زیادی دارد. برای استفاده از فیلتر کاستوم، با منطق ریاضی در ماتریکسها میتوانید اعدادی را وارد کنید که روی تصویر تاثیر گذار باشند. با یک مراجعه ساده به وب سایتهای تخصصی میتوانید اطلاعات زیادی در این باره کسب کنید.
در اینباره که فیلترcustom چطور عمل میکند. بخش مرکزی در این فیلتر روی نور تاثیر میگذارد و اعدادی میتوانید در هر بخش از این ماتریکس وارد کرده و با کمک دو پارامتر scale و offset که در همدیگر ضرب و تقسیم میشوند تا فیلتر مربوط را روی تصویر اعمال کنند، تغییرات را ایجاد کنید.
همونطور که در تصویر زیر میبینید ما اینجا چند نوع پارامتر داریم پارامتر MV1 و CMV که مرکز این تصویر هست و پارامتر NP. که با مراجعه به این بخش و دادن ارزشهایی که روی اعداد این بخش میتوانیم بدهیم متوجه خواهید شد که این پارامترها یک پیوند ریاضی با هم دارند. که با فرمولی CMV+ MV1 +NP2 ضربدر scale و به علاوه offset که در در واقع به کمک اعدادی که به scale و offset میدهیم قادر هستیم کارهایی انجام داده و تغییراتی اعمال کنیم.
همانطور که میبینید روی یک تصویر ثابت حالتهای مختلفی بررسی شده و نتایج مختلفی نیز به بار آورده است. هماکنون با مراجعه به تصویر اصلی قصد داریم ببینم که چگونه میشود یک تصویر را شارپتر کرد. این تصویری که در دست داریم تصویر خوبی هست اما خیلی شارپ نیست و لازم است که برای شارپ تر کردن بخش های مختلف تصویر کاری انجام بدهیم.
پیشنهاد ما این است که لایه را تبدیل به اسمارت آبجکت کنید بعد به منوی فیلتر رفته و در قسمت other فیلتر custom را انتخاب کنید. همانطور که میبینید اعداد قسمت مرکزی وقتی که کم میشوند، تأثیر خود را با تیرهگی تصویر نشان میدهند. در واقع اگر از عدد 5 بالاتر بروبم، تصویر روشنتر و از عدد 5 پایینتر تصویر رو به تیره شدن میرود.
حالا روی پارامترهای مختلفی که مشاهده میکنیم در ماتریکس عدد ۱ و دقیقا نقطه مقابل عدد ۱- را قرار بدهیم تصویر شارپتر میشود. عدد scale رو بالا ببریم تصویر تیرهتر میشود و offset رو اگر صفر قرار بدهیم تصویر روشنتر میشود.
هر چه اعداد بالاتر و مثبتتر بشود تصویر روشنتر خواهد شد. حالا این تغییرات آیا تاثیری که باید روی میزان شارپ شدن تصویر بگذارد را گذاشته یا خیر؟ برای مشاهده اینگونه تغییرات، روی تصویر زوم می کنیم وقتی که فیلتر را روشن و خاموش می کنیم میبینیم که دقیقا فیلتری که اعمال کردیم تصویر را شارپتر کرده است..
یک کار دیگر هم میتوانیم بکنیم. این که بخش اسمارت فیلتر را تیره کرده و قلم را برداریم و با رنگ سیاه و سفید فقط قسمتهایی که میخواهیم شارپ بشود را مشخص کنیم. برای مثال چشمها جزو مواردی هستند که باید حتما شارپ بشوند و بخش لب هم همینطور. حتی اگر بخواهیم تصاویری که برای آقایان هستند بخش ریشها را شارپ کنیم با استفاده از براش میتوانیم یک درجه بخش ریشها را شارپتر کنیم. با استفاده از گزینه حالت قبل و حالت بعد تأثیر این کار را روی تصویر مشاهده کنید.
ذخیره کردن تغییرات فیلتر custom
نکته بسیار جالبی که وجود دارد این هست که اگر بخواهیم دوباره وارد custom شویم روی سه خط در پنل لایه ها، دابل کلیک کرده و اگر همین تنظیمات را بخواهم روی تصویر دیگری اعمل کنم، آن را ذخیره کرده و برای تصویر بعدی از آنها استفاده کنم. به این صورت که گزینه save رو میزنیم و در یکی از فایلها مثلا دکستاپ با نام Sharping و فرمت ACF ذخیره میکنیم.
اگر روی تصویر دیگری بخواهیم این تغییرات را تکرار کنیم باید ابتدا تغییراتی که ذخیره شده را پاک کنیم. در تصویر جدید لایه را تبدیل به سمارت آبجکت میکنیم. فیلتر custom و گزینه load را انتخاب کرده و بروید سراغ فایلی که ذخیره کرده اید و تغییرات را با آن روی فایل یا عکس جدید اعمال کنید.
فیلتر high pass از مجموعه فیلترهای other
فیلتر بعدی که استفاده میکنیم فیلتر high pass است. در این فیلتر باز هم لایه را به حالت اسمارت آبجکت در آورده از این فیلتر برای شارپ کردن تصویر استفاده میکنیم. اگر تصویر روی حالت اسمارت آبجکت باشد وارد فیلتر other شده و پس از باز کردن گزینه high pass تصویر در حالت 50 درصد خاکستری قرار میگیرد.
پیکسلهای رنگی را میتوانید توسط Radius ببینید. یعنی هر چقدر عدد را بالاتر ببرید پیکسلهای داخل تصویر واضحتر میشوند. در حالت خیلی بالا که میشود گفت 50 درصد فیلتر خاکستری کلا از بین رفته و فقط هالهای از رنگ خاکستری به تصویر میدهد.
این فیلتر را می توانیم با تصویر ادغام کنیم. برای مثال فیلتر را در حالت linear light قرار بدهیم و حالا اگر به high pass مراجعه کنیم میتوانیم با بالا بردن عدد radius کاری کنیم که تصویر شارپتر بشود. این شارپ شدن را نباید خیلی بالاتر ببریم چون در حالت پایین، بهتر خود را نشان میدهد.
در حالت پایین پیکسلهای رنگی در خودشان ضرب شده و تصویر شارپتر دیده میشود. این روش مخصوصا در بحث روتوش کردن و بازیافت پوست صورت خیلی خوب جواب میدهد. حتی میتوانیم از فیلتر ماسک استفاده کنیم و بعضی قسمتها رو حذف کنیم یا ازselection استفاده کنیم.
فیلتر ماکسیمم و مینیمم (Maximum&minimum)
فیلتر دیگری که از مجموعه فیلترهای other میخواهیم درباره آن صحبت کنیم مربوط به یک بخش از تصویر میشود که به صورت ماکسیمم یامینیمم میتوانیم از آن استفاده کنیم. یک عکس یا سایجکت در پس زمینه سفید داریم که میخواهیم انتخاب کنیم. زیر این لایه سفید یک لایه مشکی درست میکنیم و بعد اگر لایه ماسک بدهیم خیلی وقتها این اتفاق میافتد که لایه سفید رنگ همچنان در مرز بین تصویر و لایه سیاه دیده میشود.
ممکن است سلکشن خیلی دقیق عمل نکرده و این اتفاق بیفتد. روی همین لایه ماسک در منوی فیلتر گزینه other و سپس ماکسیمم را انتخاب کنیم. همانطو که می بینید از یک پیکسل اطراف تصویر می تواند ادامه پیدا کند تا آن را به سمت رنگ سفید پس زمینه برگردانیم. لایه نازک دور تصویر رنگ سفید دیده میشود. تقریبا این عمل شبیه حالت حالت expand و حالت contract است که در سلکشنها داشتیم.
در اینجا گزینه preserve دو حالت squareness و حالت roundness دارد که حالتroundness نرمتر و حالت squareness تیز تر عمل میکند.
اگر میخواهید در حذف پیکسلهایی که بین مرز سابجکت و لایه مشکی وجود دارد برعکس عمل کنید یعنی به طرف داخل بیارید دوباره از قسمت فیلترها گزینه other مینیمم را انتخاب میکنید و preserve را روی حالتroundness قرار بدهیم هر چقدر عدد radius بالاتر برود کار تمیز تر شده و حاشیه سفید محو میشود. این وضعیت در حالت لایه ماسک می تواند کمک کند که انتخاب بهتری در سابجکت داشته باشیم در تصاویر پیچیده تر هم میتوانید از طریق گزینه سلکت سابجکت که در نسخه جدید فتوشاپ (Photoshop) دقیق عمل میکند این کار را انجام بدهید. حتی موها را هم انتخاب میکند.
به عنوان مثال، در تصویر زیر گزینه ماسک را به لایه اضافه کرده، یک لایه مشکی زیر آن درست می کنیم و با استفاده از گزینه سلکت سابجکت و find hair موها واضح و کامل میشوند.
ایجاد پترن با فیلتر offset در برنامه فتوشاپ (Photoshop)
در مثال بعدی پترن را نشان میدهیم. در اینجا سراغ منو فیلتر گزینه other رفته و روی offset کلیک میکنیم. افست به این ترتیب عمل میکنپ که اگر گزینه مورد نظر یکی از این سه باشد چه اتفاقی میافتد.
● Set to background
اگر این گزینه را انتخاب کنیم وقتی تصویر حرکت میکند اثری از رنگ بک گراند پشت تصویر کم کم نمایان خواهد شد .
● Repeat Edge pixels
اگر این گزینه را انتخاب کنیم لبه همهی پیکسلهای آخر مثل یک خط ممتد به سمت راست ادامه پیدا میکند و جایگزین تصویر اصلی میشود. این فیلتر برای ساخت بک گراند گزینه خوبی است و به راحتی میتوانیم این کار را انجام بدهیم.
● Warp around
در صورت انتخاب این گزینه پترن تکرار میشود و برای ساخت یک پترن متقارن از این فیلتر میتوان استفاده کرد.
کلام آخر
امیدواریم مطالبی که در این قسمت بیان شد مورد توجه شما قرار گرفته باشد. از شما دعوت میکنیم برای مشاهده مثال های بیشتر به ویدئوی آموزشی فیلترهای other مراجعه کرده و تسلط خود را بر روی کار با این فیلترها تقویت کنید.
دریافت ویدئوی آموزشی مجموعه فیلترهای other