یکی از کاربردهای مهمی که در خصوص اصلاح رنگ و سایه عکس در برنامه فتوشاپ کاربرد بسیار وسیعی پیدا کرده است، نحوه کار با فرمان Shadow/highlight است که ویدئوی آموزش اختصاصی آن با تدریس استاد عیوض زاده در سایت لوگونومی قرار گرفته است.
نرم افزار فوتوشاپ می تواند علاوه بر روتوش کردن عکس های شما کاری کند که بسیاری از وسایل اضافی داخل عکس را محو کنید، افرادی که دوست ندارید را از داخل عکس خود حذف نمایید، مولفه های جدیدی را به عکس اضافه کنید و حتی رنگ لباس و محیط خود را آن طور که دوست دارید، تغییر دهید.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد یکی از ابزارهای مهمی که در فتوشاپ کاربرد بسیار زیادی دارد، صحبت کنیم که اصلاح رنگ تصاویری است که در آنها سایه زیادی وجود دارد.
چطور سوژه در سایه را در برنامه فتوشاپ اصلاح کنیم؟
وجود سوژه در سایه زمانی رخ می دهد که سوژه عکاسی ما در یک فضای باز در طول روز و یا در یک فضای بسته نورانی قرار داد. در چنین حالتی احتمالا سوژه داخل سایه قرا گرفته و پشت سر آن نور بسیار زیادی مشاهده می شود. در چنین شرایطی معمولا سوژه مانند عکس زیر تیره می شود و همین موضوع سبب می شود که عکس از نظر ما دیگر کارآمد و مناسب نباشد.
اما جای نگرانی نیست، زیرا با استفاده از نرم افزار فتوشاپ و همچنین آموزش هایی که در سایت لوگونومی برای این موضوع ارائه می شود، می توانید به سادگی و به راحتی کیفیت عکس خود را بالا ببرید و همچنان از عکس خودتان استفاده کنید.
گاهی اوقات برخی از افرادی که در این زمینه خبره هستند پیشنهاد می کنند که از ترکیب دکمه های shift+ctrl+L استفاده کنید. این کار صرفا عکس شما را تیره تر خواهد کرد و نمی تواند آن طور که باید و شاید به شما کمک کند.
در چنین شرایطی حتی اگر از levels نیز استفاده کنید، باز هم نمی تواند به شما کمک زیادی کند. اما چه روشی را می توانید برای حل کردن این مشکل در نظر بگیرید؟ در ادامه به این روش اشاره خواهیم کرد و سعی می کنیم تا به شما یاد دهیم که چگونه می توانید به صورت غیر مخرب و همچنین تاثیرگذار، تصویر خود بدون آن که دچار افت کیفیت و...شود، واضح و روشن کنید.
روشن کردن سوژه در سایه با فرمان shadow/ highlight
ابتدا به منو image مراجعه می کنیم. در این منو باید به قسمت adjustments مراجعه کنید. در قسمت adjustment می توانید قسمت shadow/ highlight را پیدا کنید.
اگر دقت کنید این قسمت در زیر مجموعه و یا همان خانواده HDR Toning قرار گرفته است. ذکر یک نکته در این قسمت لازم است. مراجعه کردن به ویدیوهای HDR به شما کمک می کند تا در خصوص اچ دی آر اطلاعات بیشتری را به دست آورید.
این ویدئوها را می توانید در سایت لوگونومی که هم به شما آموزش فتوشاپ را می دهد و هم در آن می توانید از طراحی لوگوهای منحصر به فرد آن ها استفاده کنید، پیدا نمایید. در ویدئوهای HDR توضیح داده شده اس که اگر چند استپ و یا گام بالاتر و یا پایین تر اقدام به عکس برداری کنید، دیگر نیازی نیست که از فتوشاپ برای تنظیم کردن نور عکس هایتان بهره ببرید.
نکته مهم بعدی در خصوص HDR آن است که اگر یک تک عکس همچون این عکس داشته باشید، امکان استفاده کردن از HDR برایتان وجود نخواهد داشت.
استفاده از SHADOW/HIGHLIGHT
زمانی که از شادو/ هایلایت استفاده می کنید، متوجه می شوید که تصویر مورد نظر شما تا حدودی دارای نور طبیعی می شود. این موضوع در حالی است که یک تناژ قرمز رنگ نیز به تصویر شما اضافه خواهد شد. در قسمت shadow/ highlight اگر از بخش shadow بخواهید استفاده کنید، صرفا می توانید برای قسمت های تیره تصویر کمی روشنایی را به ارمغان بیاورید که با کم و زیاد کردن اسلایدر این قسمت می توانید این کار را انجام دهید. با این کار به بخش هایلایت و یا همان بخش روشنایی ما که در پس زمینه عکس وجود دارد، هیچ تغییری نمی کند.
در صورتی که صرفا هایلایت را تکان دهید، فقط بخش روشنایی تصویر شما دچار تغییر می شود. در این قسمت نباید کاری کنید که تصویر حالت غیر طبیعی پیدا کند. و متاسفانه در صورتی که بخواهید هر کدام از این کارها را انجام دهید، تصویر حالت غیر طبیعی پیدا می کند. در این مرحله نیاز به آپشن های بیشتری داریم.
برای آن که بتوانید گزینه ها و آپشن های بیشتری داشته باشید، می توانید از قسمت show more options استفاده کنید. با استفاده از این گزینه در قسمت shadow 3 اسلایدر، در قسمت هایلایت 3 اسلایدر و در قسمت adjustments نیز با 2 اسلایدر برای شما به نمایش در می آید.
در قسمت shadow می توانید تنالیته رنگ تیره را کم و زیاد کنید. با radius نیز می توانید میزان پیکسل هایی که در کنار هم قرار می گیرند را تغییر دهید. در قسمت هایلایت نیز ماجرا به همین قسمت است.
در قسمت adjustments گزینه ای با نام color یا رنگ وجود دارد که با استفاده از آن می توانید رنگ تصویر را کم و یا زیاد کنید. با استفاده از گزینه midtone نیز می توانید تیرگی و روشنایی را به صورت بالانس شده دربیاورید. اما با تمام این موارد باید گفت که انجام دادن این کار از این قسمت ها نیز باز هم می تواند تصویر شما را نامناسب و تخریب کند.
در قسمت adjustment layer قبلا گزینه shadow/ highlight وجود داشت، اما به دلیل متغیرهایی که وجود داشت، ان را حذف کردند. اگ میخواهید به صورت کاملا غیر مخرب عکس خود را ادیت نمایید، بهتر است از حالت smart object استفاده کنید.
اگر از این قسمت استفاده کنید، می توانید علاوه بر دسترسی که به قسمت قبلی دارید، به قسمت blending options نیز دسترسی دارید و می توانید از این قسمت کیفیت رنگ تصویر را بسیار بهتر و بیشتر کنترل کنید. در این قسمت حتی امکان انتخاب کردن بخشی از تصویر و یا سلکتیو کردن آن نیز وجود دارد. با selective کردن قسمت خاصی از تصویر می توانید تغییرات انجام شده را صرفا بر روی همان قسمت انجام دهید.
در تصویر دیگری که مشاهده می کنید باز هم عکس ما حالت تیره ای دارد و اگر از قسمت shadow/highlight استفاده کنید، می توانید تصویر را با تنالیته ای که خود نرم افزار تشخیص می دهد، روشن و واضح کنید. البته امکان دستکاری کردن تغییرات اتوماتیک نیز وجود دارد.
نکته مهمی در این خصوص وجود دارد و آن هم این است که اگر عکس شما رزولوشن و یا اصالت تصویر پایینی داشته باشد به احتمال بسیار زیاد کاری از shadow/ highlight نیز بر نمی آید. در صورتی که بخواهید برای این نوع از عکس ها کاری انجام دهید، لازم است که رزولوشن و وضوح تصویر خود را بسیار بالا ببرید.
جمع بندی
موارد مطرح شده در این مقاله به شما کمک می کند که بتوانید با استفاده از این ترفند، به خوبی میزان تاریکی و روشنایی عکس های خود را انتخاب کرده و متناسب با آنچه که دوست دارید، تغییر دهید.
برای مشاهده مثال های بیشتری که برای اصلاح سایه آنها از فرمان shadow/ highlight استفاده شده می توانید ویدئوی آموزشی مربوطه را از سایت لوگونومی دریافت کنید.