موضوع این قسمت از آموزش فتوشاپ که توسط استاد عیوض زاده به طور اختصاصی برای وب سایت لوگونومی تدریس شده، اختصاص دارد به معرفی دو بخش متفاوت به نام Place Embedded و Place Linked برای باز کردن عکس در برنامه فتوشاپ که اگر بخواهیم از بیرون برنامه فتوشاپ، عکسی را وارد آن کنیم، وارد کنیم، مورد استفاده قرار می گیرد.
در این خصوص، توصیه می کنم حتماً به ویدئوی آموزشی Smart Object مراجعه کنید تا در مورد آن اطلاعاتی کسب کرده باشید و بعد آموزش های این قسمت را دنبال کنید.
باز کردن عکس به صورت اختصاصی در نرم افزار فتوشاپ
اگر بخواهیم عکسی را به طور اختصاصی در برنامه فوتوشاپ باز کنیم باید عکس را از محلی که روی کامپیوتر ذخیره کردیم به عنوان مثال دسکتاپ، کشیده و همانطور که در تصویر زیر می بینید در قسمت بالای نرم افزار فتوشاپ، بیندازیم.
با باز کردن عکس در نرم افزار فتوشاپ به این روش، بدون نیاز به هیچ فایل دیگری به صورت اختصاصی باز میشود و از اینجا میتوانیم آن را به فایل دیگری با ابزار Move Tool و کلیک و درگ کردن، منتقل کنیم. به این عملی که عکس را داخل برنامه فتوشاپ پرتاب می کنیم Placing می گویند.
با این روش، تغییراتی روی سایز و رزولوشن عکس انجام ندادیم و همانطور که می بینید، عکس از قاب ما بزرگتر است و می توانیم در این قسمت آن را، کوچکتر یا بزرگتر کنیم.
نکته: اگر عکس را کوچک کنید، اطلاعاتی را از دست میدهد و اگر بخواهیم آن را دوباره بزرگ کنیم، کیفیت عکس از دست میرود.
وقتی عکس برای اولین بار به صورت اختصاصی باز می شود، همان بار اول، این فرصت را دارید که تصویر را کوچکتر یا بزرگتر کنید وقتی اندازه تعیین شد می توانید Enter را بزنید و همان طور که می بینید تصویر در حالت Smart Object قرار می گیرد.
اگر یک یوزر نیاز به Smart Object ندارد، باید در قسمت Preferences > General > Always Create Smart Object When Placing، تیک این گزینه را بردارد.
وقتی این تیک فعال است که من توصیه می کنم که فعال باشد، این اتفاق میافتد که هر زمان که عکسی را وارد برنامه فتوشاپ کنم، به صورت Smart Object دیده می شود.
در بعضی از نسخه های قدیمی از جمله نسخه های ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ وقتی عکس را وارد فتوشاپ می کنید، با کلیک سمت راست نمی توانید از گزینه Warp استفاده کنید اما این مشکل در نسخه ۲۰۲۰ حل شده است.
اگر ESC را بزنم، تصویر وارد برنامه فوتوشاپ نمیشود.
باز کردن عکس در فتوشاپ با استفاده از Place Linked-Place Embedded
برای باز کردن عکس در فتوشاپ، به جای این که عکس را مستقیم در فتوشاپ پرتاب کنم می توانم از دو گزینهPlace Embedded و Place Linked در منوی File استفاده کنم. عبارت Linked به این مفهوم نیست که شما عکس را از یک دیتا بیس دیگری مثلاً یک وب سایت بخواهید وارد کنید. چنین گزینه ای در این قسمت نداریم. Place Embedded و Place Linked دو گزینه متفاوت در برنامه فتوشاپ برای باز کردن عکس هستند که کاربرد هر کدام را در ادامه توضیح می دهیم.
باز کردن عکس در فتوشاپ با استفاده از Place Embedded
اگر روی Place Embedded در منوی فایل کلیک کنم، می توانم عکسی را از حافظه کامپیوتر، مثلا روی دسکتاپ انتخاب کنم، سپس آن را کوچک کرده و در پس زمینه تصویر قرار بدهم. در نهایت Enter را می زنم و همان طور که مشاهده می کنید، لوگوی Smart Object در تصویر ظاهر می شود.
باز کردن عکس در فتوشاپ با استفاده از Place Linked
با زدن گزینه Place Linked نیز می توانیم تصویر را از حافظه کامپیوتر، انتخاب کنیم. اما تفاوت بین این دو حالت در این است که اگر از حالت Linked استفاده کنم، تصویری که انتخاب شده به محل قرارگیری آن در کامپیوتر، لینک شده است.
اگر تصویر از محل قرارگیری خود مثلا دسکتاپ حذف یا جابجا شود، دیگر به این تصویر در فتوشاپ، دسترسی نخواهم داشت.
به عنوان مثال، فرض کنید که شما یک فایل در برنامه فتوشاپ ذخیره می کنید که داخل آن دو تصویر قرار دادید، یکی را به صورت Embedded باز کردید و برای باز کردت عکس دیگر از گزینه Linked استفاده کردید.
این فایل را ذخیره می کنید و برای دوستتان ارسال می کنید. دوستتان اگر تصویر را باز کند ممکن عکسی را که به صورت linked باز کردید، ببیند ولی اگر بخواهد به صورت اختصاصی، همان تصویر را ادیت کند، امکان آن وجود ندارد.
ویرایش تصویر به صورت اختصاصی در برنامه فتوشاپ
قابلیت دیگری که در برنامه فتوشاپ، پس از باز کردن عکس به صورت اختصاصی وجود دارد، تغییراتی از قبیل سایز ، رزولوشن یا هر موارد دیگری است که با دبل کلیک کردن روی هر تصویر می توان انجام داد.
به عنوان مثال، فرض کنید بخواهم تصویر زیر را کراپ کنم ابتدا تیک گزینه Delete Crop Pixels را برمی دارم که اطلاعات تصویر از دست نرود و احیاناً بتوانم دوباره به حالت اول برگردم.
Enter را می زنم، این فایل را می بندم و Save می کنم.
زمانیکه بخواهیم به صورت اختصاصی، عکسی را ویرایش کنیم، حتما باید به صورت فایل PSB در برنامه فتوشاپ باز شود. اما همانطور که در تصویر زیر می بینید، زمانیکه فایلی را ذخیره می کنیم و سپس روی یکی از تصاویر آن دبل کلیک می کنیم، فایل JPG باز می شود. فایل هایی که به این صورت باز می شوند، همیشه ما را دچار مشکل می کنند، زیرا نمی توانیم آنها را مستقیما ادیت کنیم.
باز کردن عکس در فتوشاپ با استفاده از Cloud
برای باز کردن عکس در برنامه فتوشاپ، حالت سومی هم وجود دارد اگر در قسمت Libraries وارد شده و عکسی را از اینجا وارد برنامه کنیم یا از دسترسی به Creative Cloud استفاده کنیم، این تصویر، یک تفاوت عمده دارد زیرا به حالت Cloud وارد شده و آیکون ابر را نیز در گوشه تصوصیر در پنل لیر مشاهده می کنید.
اگر دوست شما به Cloud شما دسترسی داشته باشد می تواند این تصویر را بردارد دابل کلیک بکند و به صورت اختصاصی باز کند و فایل را ادیت کند.
پس به طور کلی، سه حالت مختلف برای باز کرن عکس در فتوشاپ داریم:
Place Embedded
Place Linked
Place Cloud
در حالت place linked اگر جای عکس را تغییر دادیم می توانیم با کلیک سمت راست روی لایه تصویر و زدن گزینه Relink To File محل قرار گرفتن آن روی کامپیوتر را مجددا تعریف کرده و دوباره Relink کنم.
هر عکسی را به هر روشی در فتوشاپ باز کنیم، می توانیم با کلیک سمت راست روی لایه آن را تبدیل به حالت های دیگر کنیم، از جمله:
Relink To File: با زدن این گزینه می توانید محل قرار گیری تصویر روی کامپیوتر را برای تصاویری که به حالت Place linked باز شده اند، مجددا تعریف کنید.
Relink To Library Graphic: با زدن این گزینه می توانید تصویر باز شده را به کتابخانه منتقل کنید
Convert to linked: این گزینه موجب می شود تصاویری که به حالت Embedded باز شده اند به حالت linked تبدیل شوند.
Convert to Layer: این گزینه تصاویر را به لایه تبدیل می کند
Embed Linked: این گزینه موجب می شود تصاویری که به حالت Linked باز شده اند به حالت Embedded تبدیل شوند.
باز کردن عکس در برنامه فتوشاپ به فرمت PSB
وقتی عکسی را وارد نرم افزار فتوشاپ می کنید، اگر دابل کلیک بکنید، تصویری که باز می شود به صورت JPG است. اگر بخواهیم به صورت PSB باز شود، ابتدا کلیک راست می کنیم وگزینه Convert Smart Object را می زنیم.
به این ترتیب، دو لایه Smart Object در درون لایه یا دیتای تصویر قرار گرفته است.
اگر یک دابل کلیک کنم، اول فایل بصورت PSB باز می شود و دابل کلیک بعدی به صورت JPG باز می شود.
همانطور که گفتیم در حالت JPG اگر تغییراتی را اعمال کنم روی فایل اصلی این تغییرات اعمال نمی شود.
اما اگر به فایل اصلی PSB برگردیم و مثلا عکس را کراپ کنم سپس فایل را بسته و Save کنم زمانیکه به فایل اصلی برگردم می بینم که تغییرات اعمال شده است.
جمع بندی
در این قسمت از آموزش نرم افزار فوتوشاپ، یاد گرفتید که برای باز کردن عکس می توانیو از سه حالت Cloud یا Embed یا Linked استفاده کنید. این 3 حالات متفاوت در برنامه فتوشاپ کاربرد های زیادی دارد. حالت Place Linked حجم نرم افزاری کمتری نسبت به حالت Embedded دارد و حالا Cloud نیز کمترین حجم را خواهد داشت.
مطالب گفته شده را می توانید به صورت عملی در ویدئوی آموزشی Place Linked-Place Embedded در سایت لوگونومی، مشاهده کنید.
همچنین اگر علاوه بر کار ویرایش عکس یه ساخت لوگو نیز علاقه دارید می توانید ویدئوهای آموزشی طراحی لوگو با ایلوستریتور را در سایت ما دانلود کنید.