آموزش طراحی لوگو در ایلوستریتور برای بسیاری از طراحان که تازه کار خود را شروع کرده اند؛ پیچیده و مشکل است. اما این نرم افزار با ابزارهای استاندارد و پرکاربردی که دارد می تواند طراحی لوگو حرفه ای را برای هر صنعت و با هر سبکی چه به صورت تبلیغات چاپی و چه استفاده در پلتفورم های دیجیتالی میسر سازد.
طراحی لوگو تنها راهی است که مخاطب می تواند از طریق رنگ و شکل با نام تجاری ارتباط برقرار می کنند. آرم تجاری یک پیام بصری است و هر چه طراحی این تصویر قوی تر باشد، پیام واضح تر به مخاطب منتقل خواهد شد. خواه شما یک کاربر جدید برای طراحی لوگو با ایلوستریتور (Illustrator) باشید یا به عنوان یک فریلنسر بخواهید لوگوی خاصی را با ایلاستریتور طراحی کنید؛ این آموزش طراحی لوگو در ایلوستریتور به شما کمک می کند تا قدم به قدم آرم تجاری مدنظر خود را بسازید.
قبل از اینکه حتی نرم افزار Illustrator را باز کنید، باید یک ترسیم خوب از لوگو به صورت دستی داشته باشید. اگر نمی دانید چطور طرح اولیه لوگو را ترسیم کنید؛ با پرسیدن سوال شروع کنید:
• تجارت شما چه خدمات یا محصولاتی ارائه می هد؟
• مخاطب هدف شما چه کسی است؟
• تاریخچه شرکت شما چیست؟
• آیا اسم برند شنا معنای عمیق تری دارد؟
• ارزش برند چیست؟
• مشتری شما جذب چه نوع طراحی و تصویری می شود؟
هنگامی که تمام اطلاعات مورد نیاز را با پاسخ به سوالات جمع آوری کردید؛ می توانید طرح لوگوی خود را ترسیم کنید.
با تهیه لیستی از کلمات کلیدی مربوط به پروژه شروع کنید. هنگام فکر کردن در مورد نام تجاری، هر کلمه ای را که به ذهن می آید بنویسید و نگران ناجور بودن آن نباشید. قرار نیست کسی این طراحی ها را ببینید.
اکنون از کلمات کلیدی خود الهام گرفته و شروع به طراحی لوگو کنید. خواسته های مشتری خود را به خاطر داشته باشید.
در این مرحله به "زیبا" نقاشی کردن فکر نکنید. به سرعت طرحی بکشید و به رسم ایده ها از ذهن خود به روی کاغذ متمرکز شوید. شما باید تا حد امکان ایده ها و مفاهیم اصلی مربوط به آرم تجاری خود را ترسیم کنید.
بار دیگر به این همه طرح لوگو که ترسیم کردید؛ نگاهی بیندازید اما با چشم یک منتقد. به دنبال اشتباهات باشید و راه هایی برای بهبود طرح آرم تجاری پیدا کنید. درنهایت، چند طرح مورد علاقه خود را انتخاب کنید و آنها را بارها و بارها ترسیم کنید.
در هنگام طراحی ، مواردی را که دوست دارید نگه دارید و در چیزهایی را که دوست ندارید تجدید نظر کنید. بیشتر تلاش کنید تا هر طرح را کامل کنید، اما جزئیات آن را از بین نبرید چون با وارد کردن تصویر به Illustrator می توانید آنها را اصلاح کنید.
بهترین طرح های خود را برای گرفتن بازخورد دیگران انتخاب کنید. توصیه می کنیم 2-3 طرح اولیه لوگو را ارسال کنید و از دیگران نظرخواهی کنید.
در دور اول، فقط طرح های سیاه و سفید ارسال کنید. اضافه کردن رنگ باعث می شود افراد روی آن تمرکز کنند و در این مرحله، شما فقط به دنبال تأیید مفهوم لوگو هستید.
فراموش نکنید که توضیحات مفصلی درباره طرح های مفهومی خود نیز ارسال کنید. در مورد ایده های خود صحبت کنید و اینکه چرا تصمیم گرفتید با آن مفاهیم خاص، اشکال، عناصر و ترکیب ها در آرم تجاری کار کنید.
بعد از اینکه طرح نهایی لوگو را رقم زدید، وقت آن است که ایده خود را وارد ایلوستریتور کنید. از این مرحله آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور آغاز می شود. خسته که نشدید؟
چند روش مختلف برای وارد کردن طراحی دستی لوگو به ایلوستریتور وجود دارد:
1. ردیابی زنده در Illustrator
2. ترسیم با ابزار قلم Illustrator
این تکنیک، برای وارد کردن لوگو به ایلوستریتور، آسان تر است. شما می توانید به راحتی از روی تصویری که با دست ترسیم کرده اید؛ عکس بگیرید و آن را از طریق زیر وارد نرم افزار ایلوستریتور کنید:
اگر از طراحی خود راضی هستید؛ Illustrator را باز کنید و یک سند جدید CMYK ایجاد کنید. با کلیک کردن روی File> Place ، تصویر خود را وارد کنید یا به سادگی آن را روی کادر هنری خود بکشید و رها کنید.
سپس تصویر را انتخاب کرده و در بالای صفحه روی Image Trace کلیک کنید.
پنل Image Trace را باز کنید و از منوی کشویی که دوست دارید بهترین گزینه را انتخاب کنید. گزینه Silhouettes به طور معمول طرح های لوگو را ردیابی می کند، اما با گزینه های دیگر نیز آزمایش کنید!
از اسلایدر آستانه استفاده کنید تا تصویر شما روشن تر (سمت چپ) یا تیره تر و پررنگ تر (سمت راست) شود.
هنگامی که از نتیجه کار راضی بودید ، تصویر را انتخاب کنید و در بالای صفحه روی گزینه Expand کلیک کنید.
اکنون تمام عناصر لوگو خود را به عنوان شکل های بردار جداگانه خواهید داشت. پس به راحتی می توانید عناصر را جابجا کنید و مجدداً آنها را دوباره جایگزین کنید تا اینکه از نتیجه کار راضی باشید.
یک سند جدید CMYK ایجاد کنید و با کلیک کردن روی File> Place ، تصویر خود را وارد کنید یا به سادگی آن را روی artboard خود بکشید و رها کنید.
در پنل لایه ها، لایه ای را که شامل طرح شما است؛ تغییر دهید. از نوار لغزنده opacity برای کاهش ماتی تصویر استفاده کرده و لایه را قفل کنید. سپس، یک لایه جدید در قسمت بالا ایجاد کنید.
ابزار Pen را انتخاب کنید و ردیابی طرح را شروع کنید.
ابزار Pen کمی متفاوت از قلم معمولی کار می کند. اگر با ابزار قلم آشنا نیستید، احتمالا نمی دانید که نقاط لنگر را در کجا قرار دهید. پس این قسمت از آموزش طراحی لوگو با ایلاستریتور را با دقت بخوانید. تصور کنید یک مستطیل در اطراف طرحی که در حال ردیابی آن هستید؛ وجود دارد. پس نقاط لنگر خود را به نحوی قرار دهید که گوشه های آن مستطیل را لمس کند.
اگر در حال ردیابی حروف نیز هستید، سعی کنید با تنظیم دکمه های Shift، همه دسته ها را بصورت عمودی یا افقی نگه دارید. اگر لازم باشد بعداً آنها را ویرایش می کنید، این کنترل بیشتری روی شکل شما ایجاد خواهد کرد.
حال، اجازه بدهید در این مرحله از آموزش طراحی لوگو در ایلوستریتور، تفاوت بین یک لوگو ردیابی شده (سمت چپ) و یک لوگو ترسیم شده با ابزار (Pen) سمت راست) را بررسی کنیم:
بیایید ببینیم که چگونه مخروط و حروف تصویر دوم را تکمیل کنیم. هیچ اصول خاصی برای انجام این کار وجود ندارد، بنابراین به غریزه خود اعتماد کنید و کمی با ابزارهای نرم افزار مشغول شوید.
یک ترفند کوچک که من در طراحی لوگو از آن استفاده می کنم؛ منبسط کردن همه چیز است. برای این کار به مسیر زیر بروید:
Object> Expand
با اضافه کردن کمی تاری به طرح در مسیر زیر معمولاً با شعاع تنظیم شده حداکثر 4px و گسترش مجدد آن می تواند؛ نتیجه بهتری ایجاد کند:
Effect> Blur> Gaussian Blur
روی Image Trace کلیک کنید، گزینه Silhouettes را انتخاب کرده و سطح آستانه خود را تنظیم کنید.
توجه کنید که لبه ها چقدر بهتر شدند؟ این باعث می شود کل لوگو صمیمانه تر و اصولی تر به نظر برسد!
اکنون که لوگو خود را فقط به شکلی که می خواستید درآوردید، زمان آن است که در صورت نیاز، متن لوگو را اضافه کنید. مکان خاصی برای قرار دادن متن لوگو وجود ندارد، اما شاید ساده ترین راه اضافه کردن آن در زیر لوگو با یک فونت خاص و مناسب باشد.
به عنوان مثال، من تصمیم گرفتم برای آموزش طراحی لوگو در ایلوستریتور، متن را بالاتر از لوگو در یک مسیر منحنی قرار دهم.
ابتدا یک خط یا شکل برای شروع مسیر متن لوگو شروع کنید. در مرحله بعد، بر روی Type روی یک ابزار کلیک کرده و سپس روی خود خط را کلیک کنید. حالا می توانید شروع به تایپ کنید! متن را متمرکز کرده و آن را گسترش دهید تا به هر شکلی که دوست دارید؛ با طرح لوگو متناسب باشد.
هنگام انتخاب فونت، ی را پیدا کنید که متناسب با آن باشد و تصویر شما را تکمیل کند. اطمینان حاصل کنید که این دو در تضاد با هم نیستند. تصویر شما باید با فونت متن لوگو هماهنگ باشد.
توجه کنید که چگونه هر نسخه از فونت ها، شکل و شمایل متفاوتی دارد و احساسات متفاوتی را بیان می کند؟ در حین کار با کلمات کلیدی، فونت هایی را پیدا کنید که بسیار زیبا باشد و از لحاظ زیبایی شناسی نیز به آنچه که برند شما انجام می دهد؛ باشد.
مهمترین بخش آموزش لوگو در ایلوستریتور اضافه کردن رنگ به طراحی لوگو است. هنگامی که شروع به اضافه کردن رنگ می کنید، اطمینان حاصل کنید که رنگ های به کار رفته، برای رساندن پیام نام تجاری به مخاطب از حساسیت بالایی برخورداند. با یادگیری روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو شروع کنید و سپس ترکیبهای رنگی را انتخاب کنید که مکمل یکدیگر هستند. رنگ های برجسته لوگو باید از هم متمایز شوند، اما همیشه لازم نیست که بیش از حد اشباع شوند.
ابتدا عناصر مورد نیاز رنگ را انتخاب کنید. سپس بر روی ابزار Shape Builder کلیک کرده و روی فضاهایی که به رنگ نیاز دارند؛ معلق بگیرید. اگر مسیری بسته باشد که می تواند به یک تصویر رنگی تبدیل شود، یک رنگ توپر خاکستری روشن خواهید دید.
پس از ایجاد هر شکل، می توانید بازی را با رنگ ها را شروع کنید! با گروه بندی تمام عناصری که رنگ یکسانی دارند؛ شروع کنید. این باعث می شود که بعداً بتوانید رنگ ها را تغییر دهید. سپس روی Recolor Artwork در نوار ابزار کلیک کنید و تنظیم مقادیر رنگ را شروع کنید.
در لوگوی آموزشی ما، مشتری بطور خاص ذکر كرده بود كه از رنگ هایی نزدیک به رنگ گیاه اسطوخودوس و نعناع استفاده شود.
بنابراین من یک پالت رنگ متشکل از این ترکیب رنگ را در ایلوستریتور انتخاب کردیم.
وقتی طراحی لوگو شما در ایلوستریتور عالی به نظر رسید، یک ارائه زیبا برای مشتری خود در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که هر لوگو ار با زمینه های مختلف به مشتری نشان می دهید تا بتواند از بین آنها انتخاب کند.
به خاطر داشته باشید؛ طراحی لوگو عالی در ایلوستریتور کافی نیست بلکه برای استفاده از لوگو در پلتفورم های مختلف نیاز به فایل های مناسب دارید. به طور معمول، باید لوگو را در نسخه های افقی و عمودی و همچنین نسخه های تمام رنگ و سیاه و سفید ارائه دهید.
برای هر نوع لوگو باید این 7 نوع فایل را ذخیره کنید:
• فایل لوگو رنگی به فرمت CMYK و RGB
• فایل EPS با فرمت رنگی CMYK و RGB
• فایل SVG با فرمت رنگ RGB
• فایل PNG با پس زمینه شفاف با فرمت رنگ RGB
• فایل JPG با فرمت رنگ RGB
برای تغییر نمایه رنگ (CMYK برای چاپ لوگو و RGB برای قرار دادن لوگو در وب سایت) ، به مسیر زیر بروید:
File> Document Color Mode
سپس نمایه مورد نظر را انتخاب کنید. ارائه هر دو نسخه CMYK و RGB برای چاپ و استفاده دیجیتالی بسیار مهم است.
آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور به پایان رسید. حالا شما آماده هستید با Illustrator یک لوگو بسازید!
طراحی لوگو با ایلوستریتور، یک فرایند سرگرم کننده است. فقط باید خودتان را با آن به چالش بکشید و با غوطه ور شدن در فرایند، طراحی لوگو را تکمیل کنید! به یاد داشته باشید که برای طراحی لوگو در ایلوستریتور باید جسور باشید، جرات کنید چیزهای جدید را امتحان کنید و از مسیر منطق خارج شوید. از همه مهمتر، از طراحی لوگو لذت ببرید و با آن تفریح کنید!