ساخت لوگو با نرم افزار های کامپیوتری یک کار هنری و خلاقانه است که علاوه بر قدرت تخیل قوی نیاز به داشتن مهارت کافی در کار با نرم افزار های گرافیکی حرفه ای دارد. از آنجایی که طراحی لوگو مستقیماً با هویت یک برند مرتبط است باید از حرفه ای ترین ابزارها برای خلق این نماد تجاری استفاده کرد.
اگر از خلاقیت کافی برای طراحی لوگو برخوردارید اما مهارت کافی برای اجرای آن را در نرم افزار های گرافیکی از جمله ایلوستریتور ندارید، "دوره آموزش طراحی لوگو با ایلاستریتور در ۳۰ جلسه" به شما کمک می کند که تمام اتود های دستی و طرح های گرافیکی ذهنی و انتزاعی خود را با کیفیتی فوق العاده در نرمافزار ایلاستریتور به تصویر بکشید.
این دوره آموزشی توسط استاد عیوض زاده یکی از برجستهترین اساتید رسمی Adobe در ایران دارای کد عضویت (Member ID) مرکز اصلی برگزاری دوره های آموزشی ادوبی (Adobe) به عنوان یکی از افراد متخصص در زمینه آموزش و کار با این نرم افزارها، به طور اختصاصی برای وب سایت لوگونومی تدریس شده است.
در ۳۰ جلسه آموزشی که به طور خلاصه مباحث تدریس شده در آن ها را با هم مرور می کنیم، استاد عیوض زاده مرحله به مرحله شما را با ابزارهای مورد نیاز برای طراحی لوگو در ایلوستریتور آشنا میکند:
جلسه اول: آشنایی با خصوصیات نرم افزارهای برداری
در جلسه اول آموزش طراحی لوگو با ایلاستریتور به طور خلاصه با محیط کاری این نرم افزار آشنا می شوید و مزیت طراحی لوگو به صورت وکتور در ایلوستریتور را نسبت به فتوشاپ به طور کامل درک می کنید.
جلسه دوم: تنظیمات صفحه کاری در نرم افزار الاستریتور
در جلسه دوم با نحوه ایجاد صفحه کاری و همچنین انتخاب واحد های اندازه گیری در ایلاستریتور آشنا خواهید شد. شما همچنین یاد میگیرید که چطور چندین صفحه کاری ایجاد کرده، چیدمان آنها را تغییر بدهید و یا حتی آنها را حذف کنید.
جلسه سوم: خصوصیات خطوط راهنما در الاستریتور
خطوط راهنما یکی از اساسی ترین ابزارهایی هستند که برای ترسیم هر طرحی در صفحه کاری ایلاستریتور مورد استفاده قرار می گیرند و به همین علت در جلسه سوم آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور با ابزار گرید بندی، تغییر فاصله بین خطوط راهنما، نمایش خطوط راهنما روی آبجکت، تعیین مختصات دقیق و همچنین کپی کردن و پنهان کردن آنها آشنا می شوید. در این جلسه آموزشی به شما نحوه ایجاد یک لایه جدید نیز آموزش داده می شود.
جلسات چهارم و پنجم: آشنایی با پنل Pathfinder
ابزارهای مختلفی در ایلاستریتور وجود دارند که شما برای طراحی لوگو باید در همه آنها مهارت پیدا کنید. برخی از مهمترین ابزارهای ایلاستریتور در پنل پت فایندر (Pathfinder) در اختیار شما قرار می گیرند که با استفاده از آنها می توانید بخشی از آبجکت های رسم شده را در هم ادغام کرده یا از هم کم کنید. به علت اهمیت این ابزار ها جهت ایجاد طرح های خلاقانه با استفاده از رسم چندین آبجکت مختلف، تمامی ویژگی های این پنل طی دو جلسه آموزشی به شما تدریس می شود.
جلسه ششم: آشنایی با پنل Align
ابزار های پنل الاین نیز کاربرد بسیار گسترده ای در طراحی لوگو با ایلاستریتور دارند. از ابزارهای مختلف این پنل مانند
- ابزار Align objects
- ابزار Horizontal/ Vertical Align Center
- ابزار Distribute objects
- ابزار Distribute spacing
می توان برای تغییر شکل در آبجکت استفاده کرد. با مشاهده این قسمت از آموزش طراحی لوگو با ایلستریتور مهارت کافی برای کار با این ابزار ها را پیدا خواهید کرد.
جلسه هفتم: آشنایی با پنل Stroke
یکی از خصوصیات جالب ایلوستریتور اختصاص دادن خط یا استروک دور هر آبجکت یا حتی تایپوگرافی است که روی صفحه کاری رسم می شود. در صورتی که بتوانید با ابزارهای موجود در ایلاستریتور خصوصیات خط یا استروک را تغییر بدهید، به طرح های بسیار جالب و خلاقانه دست پیدا خواهید کرد.
به همین دلیل در جلسه هفتم آموزش طراحی لوگو با ایلاستریتور با ابزارهای پنل استروک آشنا می شوید تا بتوانید با استفاده از آنها قطر، زاویه و شکل خط را تغییر داده و با اضافه کردن تصاویر به ابتدا و انتهای خط و بسیاری از ویژگی های دیگر لوگوی مورد نظرتان را خلق کنید.
جلسه هشتم: آشنایی با پنل Gradient
تغییر رنگ و ایجاد گرادیان رنگی یکی از عناصر اصلی طراحی لوگو است که برای خلق آن در ایلستریتور باید در استفاده از ابزار های پنل گرادیان مهارت کافی داشته باشید. در این جلسه آموزشی به طور کامل فرا می گیرید که چگونه با استفاده از ابزارهای پنل گرادیانت روی خط یا حتی حروف و همچنین آبجکت، گرادیان رنگی ایجاد کرده و یا حجم به وجود بیاورید.
جلسه نهم: آشنایی با پنل Pen Tool
بسیاری از مواقع شما یک اتود دستی روی صفحه کاغذ رسم کردهاید و نیاز دارید که این اتود طراحی شده را به یک نرم افزار دیجیتالی منتقل کرده و لوگوی خودتان را از روی آن طراحی کنید. این قابلیت با استفاده از ابزارهای پنل Pen Tool در ایلوستریتور به راحتی امکان پذیر است.
در این جلسه آموزشی شما مهارت کافی را برای ترسیم خطوط پیوسته و ناپیوسته، خطوط منحنی و انتقال تصویر اتود دستی به نرم افزار الاستریتور با استفاده از ابزار انکر پوینت پیدا می کنید.
جلسه دهم: آشنایی با ابزار shape builder
پنل شیپ بیلدر (Shape Builder) یکی از جالب ترین ابزار های ایلاستریتور را برای خلق اشکال جدید با استفاده از همپوشانی در اختیار شما قرار میدهد. با فرا گرفتن کار با ابزار شیپ بیلدر در این جلسه آموزشی می توانید پس از رسم آبجکت های متعدد، اشکال مورد نظر خودتان را از همپوشانی آنها استخراج کنید.
جلسات یازدهم و بیست و سوم: آشنایی با ساخت پترن
ساخت پترن (Pattern) یکی از ضروریاتی است که هر طراح گرافیکی باید به خلق آن در نرمافزارهای طراحی گرافیک آشنا باشد. به همین علت است که دو جلسه آموزشی طراحی لوگو با ایلوستریتور در سایت لوگونومی به مراحل ساخت پترن در نرم افزار ایلاستریتور اختصاص یافته است تا شما در استفاده از از ابزارهای مختلفی که در پنل پترن در اختیار شما قرار می گیرد، مهارت کافی پیدا کنید.
در یازدهم شما تکنیک ساخت پترن را فرا می گیرید و در جلسه بیست و سوم در به کار بردن ابزارهای پنل پترن مهارت پیدا می کنید.
جلسه دوازدهم: آشنایی با ابزارهای ویرایش خط و شکل
مطمئنا به عنوان یک طراح گرافیک، شما باید ابزارهایی را در اختیار داشته باشید که بتوانید خطوط و اشکال رسم شده روی صفحه کاری را به نحو دلخواه خودتان ویرایش کنید. در ایلستریتور، ویرایش خط و شکل با ابزارهای متعددی امکان پذیر است که در این جلسه آموزشی با برخی از آنها از جمله ابزار رپ تول (Wrap Tool)، ابزار تویرل تول Tool Twirl و ابزار پاکر تول (Pucker Tool) آشنا می شوید.
جلسات سیزدهم، چهاردهم و بیست و یکم: آشنایی با ابزار Puppet Warp و Free Transform Tool
برای طراحی یک لوگوی حرفهای و خلاقانه شما به ابزارهایی نیاز دارید که بتوانید در اشکال ترسیم شده روی صفحه کاری، تغییر فرم ایجاد کنید. به عنوان مثال، آنها را بچرخانید، جابجا کنید و یا به حالت پرسپکتیو ببرید. برای ایجاد چنین تغییراتی طی دو جلسه آموزشی مجزا، ابزارهای مناسب را به شما آموزش می دهیم. البته در جلسه آموزشی بیست و یکم، ابزارهای پنل پرسپکتیو به طور خاص تدریس شده است.
جلسات پانزدهم و شانزدهم: آشنایی با پنل Transparency و Appearance
استفاده از ابزارهای پنل اپیرینس (Appearance) و پنل لیر (Layer) به شما امکان می دهد که تمام خصوصیات اشکال رسم شده روی صفحه کاری را به دلخواه خودتان تغییر بدهید. با استفاده از ابزارهای Transparency نیز می توانید در لایه های مختلف، حالت ماسک ایجاد کرده و به طرحهای جالبی دست پیدا کنید. در این جلسه آموزشی علاوه بر تمام این موارد، یاد میگیرید که چگونه با ابزارهای پنل Appearance روی حروف، گرادیان رنگ ایجاد کنید.
جلسه هفدهم: آشنایی با نحوه ترسیم طلایی Golden Spiral
برای طراحی لوگو حرفه ای شما علاوه بر پیدا کردن مهارت کافی در استفاده از ابزارهای ایلاستریتور باید تکنیک های مختلفی را نیز فرا بگیرید که به شما برای خلق ایده هایی که در ذهن دارید، کمک کند. دوایر دارای تناسب طلایی یا گلدن اسپایرال، یکی از تکنیکهای پرکاربرد برای طراحی لوگو های مختلف است که در این جلسه آموزشی به طور کامل نحوه رسم و استفاده از آنها را فرا میگیرد.
جلسات هجدهم، نوزدهم و بیستم: آشنایی با Warp
تغییر شکل و دفرمه کردن آبجکت های رسم شده روی صفحه کاری ایلاستریتور با ابزارهای Warp به راحتی امکان پذیر است. بنابراین، اگر بخواهید اشکال را به صورت افقی یا عمودی دفرمه کرده، در آنها خمیدگی ایجاد کنید یا تغییر شکلهای خلاقانه دیگر باید با نحوه استفاده از این ابزارها، آشنایی کامل داشته باشید. به همین علت در سه جلسه آموزشی مختلف کاربرد ابزار های زیر به شما آموزش داده می شود:
Make With Warp
Make With Mesh
Make With Top Object
جلسات بیست و دوم و بیست و چهارم: آشنایی با ابزار Blend و براش (Brush)
استفاده از ابزار بلند (Blend) و ابزار براش روی خطوط و آبجکت ها همچنین اشکال بسته و پترن از دیگر مهارت هایی است که به شما در خلق لوگوهای حرفه ای در ایلستریتور کمک می کند این ابزارها در دو جلسه آموزشی مختلف به طور کامل توضیح داده شده است.
جلسه بیست و پنجم: آشنایی با پنل Symbol
ایجاد سیمبل (Symbol) از مهارت هایی است که اگر با آن آشنایی داشته باشید، به شما کمک می کند آبجکت های رسم شده را تبدیل به سیمبل کنید تا به صورت طرح های آماده در نرم افزار ایلاستریتور باقی بمانند و بتوانید به دفعات مختلف از آنها در طراحی لوگو استفاده کنید. کاربرد ابزارهای پنل سیمبل و ایجاد و خلق یک سیمبل جدید را در این جلسه آموزشی فرا می گیرید.
جلسات بیست و ششم تا سی ام: آشنایی با افکت های ایلاستریتور
ایجاد افکت در ایلاستریتور بخصوص افکت های سه بعدی، بیشترین کاربرد را در طراحی لوگو با ایلاستریتور دارد. خوشبختانه در این نرمافزار، محدودیتی برای ایجاد افکت وجود ندارد و شما می توانید از ابزارهای بسیار متنوعی برای این کار در منوی افکت (Effect) استفاده کنید. در این دوره آموزشی، طی ۵ جلسه با پرکاربردترین افکت های نرم افزار از جمله افکت های زیر آشنا می شوید:
o افکت Distort & Transform
o افکت3D – Extrude & Bevel
o افکت 3D – Revolve
o افکت Shadow
o افکت Pixelate
جمع بندی
ما سعی کردیم در دوره آموزشی طراحی لوگو با ایلاستریتور در ۳۰ جلسه به شما کمک کنیم در کار با ابزارهای مختلف این نرم افزار برای طراحی لوگو مهارت کافی پیدا کرده و شروع به کار کنید. با خرید این دوره آموزشی نیازی نیست که هزینه های هنگفتی برای مراجعه حضوری به آموزشگاه ها بپردازید بلکه با مشاهده ویدئوهای آموزشی می توانید به صورت غیرحضوری به کار با نرم افزار ایلاستریتور تسلط کافی پیدا کنید.
حتی اگر هیچ پیش زمینه ای برای کار با نرم افزار ایلاستریتور نداشته باشید، این دوره آموزشی مناسب شما است. شما می توانید با گذراندن این دوره آموزشی اختصاصی و گام به گام، فرصت های جدیدی به عنوان یک طراح گرافیک یا طراح لوگو برای خودتان ایجاد کنید.